Gecen yaz pasta susleme kursuna katilmis ve tum kurlari tamamlamistim. Buradaki Michaels magazasinin cesitli kurslari oluyor. Wilton Pasta Susleme kursu da onlardan biri. Haftada sadece bir gun, 2 saat. Bu pasta kursun ikinci haftasinda yaptirdiklari pasta. Gorunusunden de anlasildigi uzere acemi pastasi:) Ilk haftada "buttercream" kremasinin yapimini ve degisik dekorasyon uclarinin nasil kullanildigini ogretiyorlar. Buttercream burada marketlerden aldigimiz, (ucuz) keklerin kremasi. Aynen de benzedi tadi. Ama cok yagli ve cok sekerli bir krema ve oyle yemesi cok hos bir krema degil. Ama yine de ogrenmek lazim bu kremayi cunku pastalarin uzerinde gordugumuz guller, cicekler, yildiz, deniz kabugu vs. suslemeler de bu krema ile yapiliyor. (Seker hamuru ile yapilan suslemelerin haricinde). Ilk yaptigim kek de oyle pek resmini koymalik bir kek olmadi ama annem israr etti diye eski bloguma koymustum:) Buraya da ekliyorum yine arsivlemek ve ilerde ne kadar asama kaydetmisim diye gorebilmek icin. Keki fena olmamisti. Tadi da kivami da guzeldi. Kremasi dedigim gibi tad olarak guzel fakat bol yagli ve sekerliydi. Pastanin uzerini bu krema ile kaplamak umdugumdan zor olmustu acikcasi. Kek kirintilarinin krema ile karismamasi ve ustte gorunmemesi icin cok ugrastim ama yine de bir suru kirinti gorunuyordu kremanin icinde. Yine de kursa gidip digerlerinin keklerini gorunce moralim duzeldi:) Onlarinki benimkinden de fazla kirintiliydi ve kaplama olarak da yine benimki onlardan iyi kaplanmisti:) Onlar da umduklarindan fazla zorlandiklarini soylediler. Kursun hocasi bize kaplamayi gosterirken cok kolay birseymis gibi gorunmustu oysa:) Uzerinin suslenmesini derste bitirememistim. Eve gelince cocuklara verdim krema sikma torbasini onlar tamamladilar:) Bir de "G" eklemisler ustune:) Yani suslemeler tamamen benim degil:) Simdilik belki sadece buttercream denilen yagli kaplama ve susleme kremasinin tarifini versem yeterli olur.
Yagli Krema - Buttercream - Tarifi
Yagli Krema - Buttercream - Tarifi
250 gram tuzsuz tereyagi
4 su bardagi cok ince cekilmis pudra sekeri
Vanilya
Bir tutam tuz
1 yemek kasigi yumurta aki tozu
3 yemek kasigi su veya sut
Tereyagi ile vanilyayi ve suyu mikserle cirparak krem haline getiriyoruz. Kuru malzemeleri yavas yavas ekleyip orta hizda cirpmaya devam ediyoruz. Tum malzemeler iyice birbirine karisinca 10 dakika kadar daha iyice krema haline gelinceye kadar cirpmaya devam ediyoruz. Bu miktarlarla 3 su bardagi krema cikiyor ortaya ve bu miktar 20 cm.lik iki katli yuvarlak bir pastayi kaplamaya yetiyor. Ayrica suslemeler yapilacaksa iki olcu yapilmasi gerekir. Bu tarif kati bir krema hazirlamak icin ve pastayi kaplamada ya da gul gibi bazi ciceklerin yapiminda kullaniliyor.
**Orta kivamda krema yapmak icin bir olcu tarife 1 yemek kasigi daha su ekleniyor ve bu kivamdaki krema da ciceklerin dallarini yapmada, pasta kenar suslemelerinde ve yassi yaprakli ciceklerin yapiminda kullaniliyor.
**Yumusak kivamli krema yapmak icinse bir tam olcu tarife 2 yemek kasigi daha su ekleniyor ve bu kivam ile yazi yazilabiliyor, yapraklar yapilabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder