BEYAZ CIKOLATA KREMALI VE CILEKLI PASTA





Arkadaslar artik bu sayfada yazmiyorum. Yeni web sitem:

www.hergunebirguzellik.com


Sizleri yeni yerime bekliyorum...

Bu uzun isimli pastaya daha kisaca ne ad verilebilir bilmiyorum. Adi uzun ama yapmasi cok zor sayilmaz. Tadini da biz cok begendik. Bu tarifi Cikolata Askim etkinligine gonderiyorum. Beyaz cikolatali bir tarif ama umarim kabul edilir:) Her asamada kullanilacak miktarlari ayri ayri yaziyorum. Ozellikle sivi krema ve beyaz cikolata miktarlarini. Tarifin tumune bakmadan malzemeleri hazirlamayin. Iste tarifi:

120 gram beyaz cikolata, kucuk parcalara kesilmis
1/2 su bardagi sivi krema
1/2 su bardagi sut
Vanilya
Yaklasik 110 gram tereyagi, oda sicakliginda yumusatilmis
3/4 su bardagi seker
3 yumurta
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
Bir tutam tuz

750 gram kadar cilek, ara katlar ve ust susleme icin

Uzeri Icin
3 su bardagi daha sivi krema, usttekinden ayrica kullanilacak

Beyaz Cikolatali Krema Icin
250 gram beyaz cikolata, yine yukaridakinden ayrica kullanilacak, kucuk parcalara kesilmis
1.5 su bardagi daha sivi krema

Firini onceden 180 dereceye isitiyoruz. 2 adet 20 cm.lik cember kaliplarimizi yaglayip unlayip hazirliyoruz. 120 gram beyaz cikolatamizi ve 1/2 su bardagi sivi kremamizi icinde su kaynayan bir tencerenin uzerine koydugumuz cam bir kasenin icinde, kisik ateste, cikolatalar eriyip puruzsuz kivama gelene kadar isitiyoruz. Bir kenara aliyoruz.
Buyukce bir cirpma kabinda tereyagi ve sekeri 3-5 dakika kadar krem haline gelecek sekilde cirpiyoruz. Yumurtalari teker teker ekleyip cirpiyoruz. Eleyip kabartma tozu ve tuzla karistirilmis olan unumuzun ucte birini ekleyip karistiriyoruz. Bu asamadan sonra cok fazla cirpmiyoruz. Kenarda bekleyen beyaz cikolatali karisimimizin ucte birini ekleyip cirpiyoruz. Sonra kalan unun ucte biri, daha sonra beyaz cikolata karisiminin ucte biri seklinde tum malzemeler bitene kadar ekleyip karistirma isine devam ediyoruz. Guzelce karisinca karisimi iki cemberlere esit olarak bolusturup onceden isinmis firinda yarim saat kadar pisiriyoruz. Pisirme suresi firindan firina degisebilir. Pisip pismedigini bir kurdan batirarak kontrol edip pistiyse firindan cikariyoruz. Cemberlerin icinde 10 dakika kadar dinlendirip, sogutma tellerinin uzerine ters cevirerek cemberlerden kekleri cikariyoruz ve tamamen soguyana kadar bekliyoruz. 
Bu arada beyaz cikolatali kremayi yapmak icin kalan beyaz cikolatalar ile sivi kremayi orta boy bir tencerede, kisik ateste, karistira karistira eritiyoruz. Biraz soguyunca buzdolabina koyup, biraz katilasana kadar bekletiyoruz. Buzdolabindan alinca mikserle 2-3 dakika kadar cirpiyoruz. 
Keklerimiz soguyup, kremamiz da hazir olunca tum parcalari biraraya getirmek kaliyor. Once her bir keki iki kata ayiriyoruz ki 4 tane katimiz olsun. Bu kek icin katlari ayrica bir siviyla islatmiyorum ben ama islatilabilir istenirse. Ilk kati alip uzerine kremamizin ucte birini suruyoruz ve uzerine temizleyip dogradigimiz cileklerden diziyoruz. (Ben resimde de gorulecegi uzere aralara cilek degil muz kullandim). Bu sekilde katlari bitiriyoruz.
En son kalan 3 su bardagi sivi kremayi krem santi kivamina gelene kadar mikserle cirpip pastanin uzerini bu krema ile kapliyoruz ve susluyoruz. Kalan cilekleri de kremanin uzerine ve yanlarina diziyoruz.

Iste bu kadar! Asamalari biraz fazla galiba:) Ama tadi cok guzel oluyor.
Afiyet olsun!

5 yorum:

Betul Teyze dedi ki...

vavvv müthiş görünüyo bu yaf
ellerinize sağlık keki ne kadar düzgün kesmişsin maşaallah
çok güzel görünüyo
gelde bu pasta süsleme yöntemlerini öğret bizede canım yaaa ...

merve dedi ki...

Ablamm ellerine sağlık. Harika gözüküyor.Annemin deyimiyle süper :)))(annem çok hoşuna giden şeylere hep süper diyor) Gelde artık böyle güzel şeyleri bize öğret, yedir. :))) sizi çoook seviyorummm

Adsız dedi ki...

Canim benim ben de sizi cok seviyorum. Insallah kavusmak yakindir:)

Adsız dedi ki...

merhaba tarifiniz cok güzel gözüküyo,bu gün denemek istiyorum yarin misafirlerim gelcek..sormak istedigim bu pasta.hazir pandispanya ile yapilabilirmi,birde kremasini nasil yapacagimizi tam anlamadim ölcüler kafamii kari$tirdi..normal vollrahm,yani krema cirpip koysam aralarina,bide dediginiz giib muz dizsem icine di$ina cilek api$tirsam olurmu..ha bide misafirlerim yarin geliyo bu günden yapsam tadi bozulmazmi..te$ekkürler..

Adsız dedi ki...

Sevgili adsiz,
hazir pandispanya ile yapabilirsiniz tabi ki. Olculer biraz kafa karistiriyor gercekten ama tarifte de dedigim gibi her asamanin malzemelerini ayri ayri onceden hazirlayip yaparsaniz sorun olmaz insallah. Sivi krema da cirpip koyabilirsiniz tabi ama o zaman bu pasta olmaz, krem santili pasta olur. Pastalarin hepsinde zaten en az bir gun onceden yapip ertesi gun servis etmek daha iyi sonuc veriyor. Hatta mutlaka bir gun onceden yapin derim ben. Tadi bariz sekilde daha guzel oluyor bir gun beklemis pastanin. Yalniz bu tur sivi kremali pastalari mutlaka buzdolabinda tutmak gerekiyor. Buzdolabinda olduktan sonra 2-3 gun de dayanir. Umarim guzel bir pasta cikarirsiniz ortaya.
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...