CIKOLATALI KREMALI CUPCAKE - KAPKEK - MINI KEK




Bu cupcake'leri sadece uzerindeki kremayi deneyebilmek icin yaptim. Oldukca da begendik. Hala yagli ama buttercream kadar asiri tatli degil. Buzdolabinda bir sure bekletilince kolayca sikma torbasindan sikilabiliyor. O yuzden buttercream'e guzel bir alternatif olabilir. Cupcake'ler cikolatali, icleri vanilyali pastaci kremasi ile dolduruldu. Uzerinde kullandigim kremanin tarifi de su sekilde: (Tarifi ourbestbites.com sitesinden aldim).

2/3 su bardagi seker
1/3 su bardagi un
3 tepeleme yemek kasigi kakao
1 su bardagi sut
1 su bardagi damla cikolata
250 gram tereyagi - oda sicakliginda yumusatilmis

Oncelikle damla cikolatalari eritiyoruz. Mikrodalgada eritilebilecegi gibi, icinde su kaynayan bir tencerenin uzerine konmus cam bir kasede de eritilebilir. Bu erimiz cikolatayi biraz sogumasi icin kenara aliyoruz. Tamamen katilasacak kadar da sogumamasi gerekiyor. O yuzden cok da fazla bekletmiyoruz. Kucuk bir tencerede seker, un, kakao ve sutu cirpma teliyle iyice, topak kalmayana kadar karistiriyoruz ve tencereyi ocagin ustune aliyoruz. Orta ateste devamli cirparak, koyulasana kadar pisiriyoruz. Ocaktan alip iyice soguyana kadar bekliyoruz. Cabuklastirmak icin, ilk sicagi ciktiktan sonra dolaba da koyabiliriz. Krema soguyunca, oda sicakligindaki tereyagini krema haline gelene kadar mikserle iyice cirpiyoruz. Iyice soguttugumuz kremayi tereyagina aktip cirpmaya devam ediyoruz. Yaklasik 2-3 dakika cirptiktan sonra erimis sogumus damla cikolatalari da ekleyip 1-2 dakika daha cirpiyoruz. Bu asamada eger calistiginiz ortam sicaksa krema fazla yumusak olabilir ve buzdolabinda biraz sertlesene kadar bekletmek gerekebilir. Sonra sikma torbasina doldurup kekleri susleyebilirsiniz. Bu miktar ne kadar kullandiginiza bagli olarak 20-24 arasinda cupcake icin yeterli oluyor. Eger kremaniz artarsa buzdolabinda saklayabilirsiniz. Ancak yeniden kullanmak istediginizde mikserle cirpmaniz gerekecek. Bu krema pastalarda ara kremasi olarak da kullanilabilir.

8 yorum:

pelince dedi ki...

Diğer gezi fotoğraflarıda şahane,keyifle okudum.. Cupcakeler nefis olmuş... şimdi olsada çikolatalara gömsem kendimi ;))

ellerine sağlık..

Betul Teyze dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOLAR CANIM ELLERİNE SAĞLIK PAZAR GÜNÜ ARKADAŞLARIM GELCEK YAPMAYA ÇALIŞAYIM BAKALIM
BURDA OLSAN SANA YAPTIRIRDIM :(

Betul Teyze dedi ki...

YA AMA KEKİN TARİFİ YOKMUŞ BURDA YAA:$!!??..

Sevil Şahin dedi ki...

hımm güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

Adsız dedi ki...

Pelincim, cok tesekkur ederim. Al bak gonderdim Istanbul'a bir tane senin icin:) Afiyet olsun:)

Adsız dedi ki...

Betulum, cok istiyorsan sana bir tarif verebilirim ama ordan burdan toplama bir tarifle yaptim. Cok belli bir tarifi yok yani.

Adsız dedi ki...

Sevil cok tesekkur ederim ziyaretin ve guzel sozlerin icin.

Betul Teyze dedi ki...

KEKİN TARİFİİİKREMAYI NASI KOYDUN İÇİSİNE ONUN ANLATSANA YAAA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...