Malzemeler
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi maden suyu
1 su bardagi sivi yag
1 yemek kasigi kuru maya
2 yemek kasigi toz seker
1 yemek kasigi tuz
Aldigi kadar un - yumusak kivamli, hafif ele yapisan bir hamur olacak
Uzerlerine surmek icin yogurt
Yine uzeri icin corek otu
Yapilisi
Ilik sutun icine sekeri ve mayayi koyup karistiriyoruz. Maya kabarana kadar bekleyip diger malzemeleri ekliyoruz. 10 dakika kadar hamur iyice ozlesecek sekilde yogurup hamurun uzerini ortuyoruz ve 1.5 saat kadar hamur iki katina cikana dek ilik bir yerde bekletiyoruz. Sonra hamurdan kucuk parcalar alip elimizle yuvarlak aciyoruz ve diledigimiz icten ortasina koyup hamuru yuvarliyoruz. Tepsiye aralikli dizip uzerlerine yogurt suruyoruz. Corek otunu da serptikten sonra 15-20 dakika kadar bekletip, onceden 200 dereceye isitilmis firinda uzeri kizarana dek pisiriyoruz. Firindan cikinca ben mutfakta kullandigim battaniyeye sariyorum ve bir muddet oyle bekletiyorum. Sonra servis yapilabilir. Kalanlari da kurumamalari icin kapali bir kapta muhafaza ediyorum.
Afiyet olsun!
8 yorum:
>Çok güzel gözüküyor puf puf kabarmış ellerine sağlık canım,sevgiler...
>hmmmm kahvaltı da yapmadım ne kadar iştah açıcı görünüyo bunlar böyle ellerine sağlık canım
>Sevgili Gülden,Hatırlamaz mıyım o mercimek reklamlarını! Nasıl kafamızda yer etmiş ama değil mi? Gerçi yeşili de kırmızısı da sarısı da neredeyse aynı değerlerde. Hepsinden tüketmeli bence.
>Yesim cok tesekkur ederim. Sevgiler...
>Betulum sen niye kahvalti etmeden cikiyorsun evden bakayim! Yakin olsaydim da getirseydim sana kahvaltilik birseyler hemen...
>Tijencim baklagiller hem saglikli hem de cok lezzetli bana gore. Bence de tuketmeli bol bol.
>Nefis kabarmış,harika görünüyor...ellerine sağlık...
>Tesekkur ederim Pelin. Sevgiler...
Yorum Gönder