ROYAL ICING SUSLEMELI KURABIYELER




Pasta susleme kursunda cok fazla royal icing yapmistim. Daha dogrusu kitapta soylenen miktari yapmistim ama cok fazla artmisti. Eve dondugumde cocuklar rengarenk kremalarla doldurulmus sikma torbalarini gorunce kurabiye yapip suslemek istediler. Buyukler kurabiyeleri suslerken cok eglendiler, en minigimiz de o kurabiyeleri yerken cok eglendi:) Cocuklarin susledigi kurabiyelerin resimlerini de ekliyorum. Cocuklarla beraber vakit gecirmek icin guzel bir aktivite. Zaten biz ciddi bir kurabiye susleme yapmaktan cok elimizde sikma torbalari, rengarenk kremalarla oynayip eglendik:) Kurabiyenin tarifi asagida. Royal icing tarifi de burda. (Royal icing'in Turkce bir adi yok mu?) Olculer Amerikan cup olcusu ama normal buyuklukte su bardagi seklinde uygulanabilir sanirim.

Seker Kurabiyeler

230 gram tereyagi
1.5 su bardagi seker
2 yumurta
Limon kabugu rendesi
3.5 su bardagi un (biraz daha gerekebilir eger hamur civik olduysa)
Bir cimdik (cimdik mi deniyorduJ) tuz
1 tatli kasigi kabartma tozu
Vanilya

Tereyagini ve sekeri yaklasik 5 dakika, krema haline gelene kadar elektrikli mikserle cirpiyoruz. Sonra teker teker yumurtalari ekleyip cirpiyoruz. Kuru malzemeleri ayri bir kapta karistirip, limon kabugu rendesini de katarak azar azar eklemek suretiyle tereyagi, seker karisimina iyice yediriyoruz. Cok sert olmayacak fakat hamuru elimizle yapismadan bir top haline getirebilmemiz gerekiyor. Eger yapisiyor ve top haline getiremiyorsak cok az daha un ekleyebiliriz. Sonra hamuru ikiye bolup her parcayi ayri ayri strec filme sarip buzdolabina kaldiriyoruz. Buzdolabinda en az 1 saat beklemesi gerekiyor. Bir saat sonra parcalardan sadece birini buzdolabindan cikariyoruz. Hafif un serpilmis tezgahin ustunde 1 cm. kalinlikta aciyoruz. Kurabiye kesme kaliplarini her seferinde yapismasin diye una batirip hamurdan istedigimiz sekilleri kesip, yaglanmamis tepsiye diziyoruz. Bu tepsiyi 15 dakikaligina tekrar buzdolabina koyuyoruz ki kurabiyeler sicak firina girer girmez yayilip sekillerini kaybetmesinler. Bu arada firini 180 dereceye isitiyoruz. Diger parca hamuru da buzdolabindan cikarip ayni islemlerden geciriyoruz. Onceden isinmis firinda yaklasik 15-20 dk. Pisiriyoruz. Firininiza gore bu sure degisebilir. Kurabiyeler oldukca beyaz kalmali fakat kenarlardan hafif kahverengilesmeye basladiklarini gordugumuzde pismisler demektir. Firindan cikarinca tellerin uzerinde sogumaya birakiyoruz. Tam olarak soguduklarinda susluyoruz. Hic suslemeden bile yenebilir aslinda:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...