Bu pastayi pasta susleme kursunun 2. kurunda final pastasi olarak yaptim. Keki vanilyali kek ve oval sekilli kalipta pisirdim. Uzeri yine yagli krema ile kapli. Pastanin yan kisimlarini sepet yapimi teknigi ile kapladim. Pastanin gorunusunu cok degistiriyor bu teknik. Uzerindeki cicekleri ise 2 hafta onceden royal icing ile yaptim ve kurumaya biraktim. Mavi kuslarim ise "color flow" denilen bir teknikle yapildi. Cicekler ve kuslar yapildiktan sonra iyice kurumasi beklenip (2-3 gun) sandvic torbalarinda 2-3 ay saklanabilir ve istenilen pastanin uzerinde kullanilabilir. Cheesecake bile suslenebilir bu ciceklerle. Sepet pasta yapim tekniginin, Wilton'in web sitesinden aldigim yapim asamalarinin resimlerini ekliyorum. Ayrica yine Wilton'in web sitesinden sepet pasta yapimi videosunu da ekliyorum daha kolay anlasilmasi icin. Videoda 48 numarali uc kullanilmis ama biz kursta 47 numarali ucu kullandik.
Royal Icing
2 su bardagi pudra sekeri
2 yemek kasigi yumurta aki tozu (normal yumurta aki da kullanilabilir ama saglik acisindan sakincali olabilecegi icin ben tercih etmiyorum)
4 yemek kasigi su
Bunlarin hepsi karistirilip mikserle en az 3-4 dakika cirpiliyor ve royal icing hazir:) Bu kremayi oda sicakliginda ve hava almayacak bir kapta kapali olarak saklamak gerekiyor. Oldukca uzun dayaniyor. 2-3 hafta kadar saklanabilir.
Resimler ve video www.wilton.com sitesinden alinmistir.
2 yemek kasigi yumurta aki tozu (normal yumurta aki da kullanilabilir ama saglik acisindan sakincali olabilecegi icin ben tercih etmiyorum)
4 yemek kasigi su
Bunlarin hepsi karistirilip mikserle en az 3-4 dakika cirpiliyor ve royal icing hazir:) Bu kremayi oda sicakliginda ve hava almayacak bir kapta kapali olarak saklamak gerekiyor. Oldukca uzun dayaniyor. 2-3 hafta kadar saklanabilir.
Resimler ve video www.wilton.com sitesinden alinmistir.
2 yorum:
Öncelikle ney için tebrik ediyorum.. şahane bir yetenek bence..
pasta ise mükemmel olmuş,kursa benimde ihtiyacım var.. zira pastaları hep hazır oldum;))
senin ellerine sağlık..tebrikler..
Sevgiler..
Cok tesekkur ederim. Ney uflemeye cok hevesliyim ama buradaki imkanlarla cok da fazla yol katetmem mumkun degil. Turkiye'de iyi bilen birinden ders almadan olmayacak. Pasta kursu da gercekten cok zevkliydi ve cok sey ogrendim. Ama henuz hem tadi cok guzel olan, hem de gorunusu cok guzel olan pastalar yapabildigimi soyleyemem. Daha fazla deneme yapmak ve emek harcamak lazim. Zamanla olacak insallah. Turkiye'de imkanlar daha fazla gibi geliyor bana bazi konularda.. Bilmiyorum uzaktan davulun sesi hos mu geliyor:) Tabi onemli olan nerde olursam olayim, elimde olani guzel degerlendirmek. Siz de kursa giderseniz tecrubelerinizi paylasirsiniz umarim.
Sevgiler
Yorum Gönder