PUF BOREGI



Bu hamur isini annecim biz kucukken sabah kahvaltisi icin yapardi. Cok da severdik. Simdi de benim boncuklar seviyorlar diye ben yapiyorum bazi sabahlar. Her yaptigimda da annecigimin kulaklarini cinlatiyorum. Hicbir zaman onun yaptigi gibi lezzetli olmuyor ama yine de cocuklarim bayila bayila yiyorlar ve benim dunyanin en iyi yemek yapan annesi oldugumu soyluyorlar:) Aynen benim kendi annem icin soyledigim gibi:))

2 su bardagi un
3 yemek kasigi yogurt
Tuz
1 cay kasigi pul biber (istege bagli)
1 cay kasigi karbonat
Cok az ilik su (miktar veremiyorum. Ele yapismayacak bir hamur elde edecek kadar)



Tum malzemeyi karisitirp, ele yapismayacak ve merdaneyle acilacak kivamda bir hamur yapiyoruz. Biraz kalinca (manti hamurundan kalin) merdaneyle aciyoruz. Bicakla 3-4 cm.lik karelere kesiyoruz. Sonra bol kizgin yagda kizartiyoruz. Kizartirken puf diye sisiyorlar, minik yastiklar gibi. Iki tarafi da kizarinca servis tabagina aliyoruz. Sicak sicak afiyetle yiyoruz. (Cocuklar ortasini acip beyaz peynir koyup yemeyi seviyorlar).

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...