PATATESLI KEK


Bu da bir onceki postta verdigim kahvaltiliklarla cok guzel gidecek bir hamur isi tarifi. Kek dedigim icin hemen herkesin aklina tatli bir sey geliyor once ama aslinda tuzlu. Isim bulamadigim tariflerden biri daha:) Bir hamur isini yapmak bundan daha da fazla kolay olamaz sanirim. Ancak bu kadar kolay olmasina karsilik cok cok da lezzetli. Hem kahvaltida guzel oluyor hem de misafire cayin yaninda guzel oluyor. Yalniz pistikten sonra 1-1.5 saat kadar dinlendirmek gerekiyor ki kolay dilimlenebilsin. Bir daha yaptigimda dilimlenmis resmini de koymaya calisacagim insallah. Iste tarifi:

2 yumurta
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt - sulu kismindan
1.5 su bardagi un
1 cay kasigi karbonat
1 cay kasigi kabartma tozu
4 orta boy patates - cig olarak kup kup dogranmis
1 orta boy kuru sogan - cig olarak yemeklik dogranmis
Bir dolu avuc ici ince kiyilmis dere otu - dere otunu sevmiyorsaniz koymayabilirsiniz, ya da tazesi yerine 1 tatli kasigi kuru dere otu da kullanilabilir
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizi pul biber
Tuz
Uzerini suslemek icin susam ve corek otu

Tum bunlari buyukce bir kapta iyice karistiriyoruz. Firinimizi normal kek ayarinda onceden isitiyoruz. Dikdortgen borcami hafif yaglayip, karisimi borcama dokuyoruz. Benim borcamim yaklasik 23 cm x 12 cm boyutlarinda (9 inchx5 inch). Uzerine susam ve corek otu serpiyoruz. Firinda uzeri nar gibi kizarana kadar pisiriyoruz. 1-1.5 saat kadar dinlendirip servis yapiyoruz.

2 yorum:

Betul Teyze dedi ki...

IIIIMMMM SİZ AMERİKALILAR NE DİYORSUNUZ BÖYLE DURUMLARDAAAA
YAMİİİİ :)
ÇOK GÜZEL KAYINVALİDEMLERE YAPAYIM YARIN İNŞ :)

Adsız dedi ki...

Bizi de Amerikali yaptin ya:) Neyse insallah az kaldi. Gorusecegiz yakinda seninle:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...