Bu ekmekleri aksam yemegi icin yapmistim. Gercekten yumusacik oldular. Pogaca gibi degiller kesinlikle. Ekmek gibiler:) Bir miktar artmisti. Artanlarla da sabah esimle diger resimde gordugunuz sandvicleri yapip yedik. Hala yumusaciktilar. Bir gun daha bekleseler nasil olurlardi bilemiyorum ama bir aksam yemegi ve ertesi gunku kahvalti icin taze kalabildiklerini soyleyebilirim.
1 dolu yemek kasigi kuru maya
1/2 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik sut
3 yemek kasigi hafif yumusatilmis tereyagi - eritmeden
1 yumurta
1 yemek kasigi seker
Tuz - bir tatli kasigi kadar ama kendinize gore ayarlayin
3.5 su bardagi un

Buyukce bir kabin icine 1/2 su bardagi ilik suyu koyun ve suyun icine de mayayi ve sekeri ekleyin. Biraz karistirip 5-6 dakika kadar mayanin kabarmasini bekleyin. Sonra tum malzemeyi ekleyip yogurmaya baslayin. Tum malzeme iyice birbirine karisinca hafif un serpilmis tezgahin uzerinde yogurmaya devam edin. Hamur biraz civik olabilir. Azar azar un serperek yogurma islemini kolaylastirabilirsiniz. ancak hamurun mumkun oldugu kadar yumusak kalmasini istiyoruz. Yaklasik 7-8 dakika yogurduktan sonra dibi yaglanmis bir kaseye top haline getirdiginiz hamuru koyun. Hamuru ters cevirip diger tarafinin da yaglanmasini saglayin. Uzerini ortup ilik bir yerde hamur iki katina cikana kadar yaklasik 1 saat bekletin. Bu surenin sonunda hamuru alip cok az yine yogurun. Sonra 24 esit parcaya ayirin. Bu parcalari yuvarlayip, yagladiginiz tepsinize 5'er cm. arayla yerlestirin. Bu asamada ben uzerlerine guzel kizarsinlar diye yogurt suruyorum. Sonra tekrar uzerlerini kapatip 30 dakika kadar dinlendirin ve onceden isitilmis 200 derecelik firinda uzerleri kizarana dek pisirin.
Afiyet olsun!
3 yorum:
>ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOLAR CANIM ELLERİNE SAĞLIK ...KAHVALTI DA YAPMAMIŞTIM :(
>çok güzel olmuş puf puf.bende evde yapıyorum genelde ekmeğimi.ellerine sağlık
>Nazmiye cok tesekkur ederim ziyaretin icin. Sevgiler...
Yorum Gönder