Kizimin tariflerinden biri daha. Yumusacik ve cok lezzetli bir kek oluyor. Tarifi su sekilde:
Malzemeler
4 yumurta
120 gram tereyagi - oda sicakligina getirilmis
3/4 su bardagi seker
3/4 su bardagi esmer seker
1/4 su bardagi sivi yag
Vanilya
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi tarcin
4-5 elma - kucuk kup seklinde dogranmis
1/2 su bardagi dovulmus ceviz - istege bagli
1/2 su bardagi kuru uzum - istege bagli
Uzerine limon sosu (glaze) - istege bagli
Yapilisi
Firininizi 180 dereceye isitin. Yumurtalarin sarilariyla beyazlarini ayirip, beyazlari ayri bir kapta kopurene dek cirpin. Sarilari simdilik kenarda bekletin. Baska bir kapta tereyagi, seker ve esmer sekeri krema haline gelene kadar mikserle cirpin. Sonra sivi yagi, yumurta sarilarini ekleyip puruzsuz bir karisim elde edecek sekilde cirpmaya devam edin. Bunun uzerine un, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tarcin ve tuzu ekleyin. Mikserin dusuk ayarinda un iyice islanana dek cirpin ve bu asamadan sonra mikserin orta hizinda 50'ye kadar sayana dek cirpmaya devam edin. (Kizimin un eklendikten sonra fazla cirpmamak icin kullandigi yontem bu:)). Bir spatula yardimi ile yumurta beyazlarini unlu karisima, katlama yontemi ile cok nazik bir sekilde yedirin. Hersey birbirine iyice karisinca elmalari, cevizi ve kuru uzumu de ekleyip, onlari da cok karistirmamaya dikkat ederek, karisima ekleyin. Ortasi delik kek kalibinizi yaglayip unlayin ve kek hamurunuzu kaliba dokun. Onceden isinmis firinda yaklasik 35-40 dakika pisirin. Her firin farkli oldugu icin kurdan testi yapmadan firindan cikarmayin. Birkac dakika keki kalibinda dinlendirdikten sonra servis tabaginiza ters yuz edin. eger isterseniz 1 su bardagi pudra sekeri ve bir limonun suyunun birlikte cirpilmasiyla elde ettiginiz limonlu glaze'inizi kek hala ilikken uzerine gezdirin.
Afiyet olsun!
2 yorum:
>nefis görünüyor.elimi uzatıp alasım geldi.sevgiler.
>Cok tesekkur ederim:) Keske gercekten ikram edebilsem her ziyaretcime:))
Yorum Gönder