Daha once tarifini verdigim fellah koftesinden oldukca degisik baska bir fellah koftesi tarifi. Bu da ayri bir lezzetli oluyor. Digerinde oldugu gibi yuvarlama kismi biraz vakit aliyor ama aslinda yapimi kolay bir yemek.
500 gram ince bulgur - 3 su bardagi kadar
500 gram kiyma
1 yumurta
1 orta boy sogan - koftelik dogranmis ya da robottan gecirilmis
3 tepeleme dolu yemek kasigi un - kolay yuvarlanmiyor gibi olursa 1 yemek kasigi daha eklenebilir
Karabiber, pul biber, kimyon, tuz
Servis icin marul yapraklari
Sosu Icin
2 yemek kasigi domates veya biber salcasi
Cok az sivi yag
Yagda salcayi hafif kavurup uzerine yarim su bardagi kadar su koyuyoruz. Sos koyulasinca atesten aliyoruz.
Once bulguru 2.5 su bardagi kaynar su ile islatip uzerini kapatiyoruz. Yarim saat dinlendirdikten sonra diger tum malzemeleri katip tum malzemeler birbirine iyice karisip, sakiz gibi bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Yogurma asamasinda yanimizda bir bardak kadar sicak su bulunduruyoruz ve hamur kuru gibiyse azar azar ekleyerek bu sudan kullaniyoruz. Elimizi arada bir sicak suya batirarak, bu hamurdan kucuk kucuk toplar yuvarlayip un serpilmis bir tepsiye diziyoruz. Sonra bu bulgur toplarini cok az yag konmus teflon tavada iyice pisene kadar kizartiyoruz. Teflon tavaya koyacagimiz yag miktari 2-3 yemek kasigini gecmemeli. Hemen hemen yagsiz pisiyor bile denebilir. Sonra kofteleri marul dosenmis servis tabagina aliyoruz. Uzerine hazirladigimiz sosu gezdirip cok sogumadan servis yapiyoruz.
Afiyet olsun!
8 yorum:
>fellah köftesi yöresel yemeklerimizden olduğu için, çok iyi bilirim bu lezzeti.farklı ve değişik versiyonunu çıkarmışsınız, gayet güzel görünüyor. ellerinize sağlık.
>nefis gözüküyor eline sağlık:)sevgilerimle..
>Merhaba ellerinize sağlık çok lezzetli olmuş en kaynatıp yapıyordum kızartarak daha güzel olur sevgiler...
>farklı olmuş gerçekten.eminim çok lezzetlidir.ellerine sağlık.
>ellerinize sağlık o küçücük eller de yuvarladı mı bunları annesi eğer öyleyse çok lezzetli olmuştur kesin:))
>ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Bulgur bizim için vazgeçilmezlerdendir.
kiymayi, sogani kavurmadanmi bulgurla yoguruyoruz??
Kiymayi ve sogani kavurmadan hazirliyoruz kofteyi. Sonra kofteleri tavada cok az yagda kavurur gibi pisirdigimizde butun malzeme pisiyor zaten. Ozellikle kiymayi kavurursaniz kofteleri yuvarlamakta zorluk cekersiniz. Denerseniz eger simdiden afiyet olsun.
Yorum Gönder