DEGISIK FELLAH KOFTESI


Daha once tarifini verdigim fellah koftesinden oldukca degisik baska bir fellah koftesi tarifi. Bu da ayri bir lezzetli oluyor. Digerinde oldugu gibi yuvarlama kismi biraz vakit aliyor ama aslinda yapimi kolay bir yemek.

500 gram ince bulgur - 3 su bardagi kadar

500 gram kiyma

1 yumurta

1 orta boy sogan - koftelik dogranmis ya da robottan gecirilmis

3 tepeleme dolu yemek kasigi un - kolay yuvarlanmiyor gibi olursa 1 yemek kasigi daha eklenebilir

Karabiber, pul biber, kimyon, tuz

Servis icin marul yapraklari



Sosu Icin

2 yemek kasigi domates veya biber salcasi

Cok az sivi yag

Yagda salcayi hafif kavurup uzerine yarim su bardagi kadar su koyuyoruz. Sos koyulasinca atesten aliyoruz.

Once bulguru 2.5 su bardagi kaynar su ile islatip uzerini kapatiyoruz. Yarim saat dinlendirdikten sonra diger tum malzemeleri katip tum malzemeler birbirine iyice karisip, sakiz gibi bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Yogurma asamasinda yanimizda bir bardak kadar sicak su bulunduruyoruz ve hamur kuru gibiyse azar azar ekleyerek bu sudan kullaniyoruz. Elimizi arada bir sicak suya batirarak, bu hamurdan kucuk kucuk toplar yuvarlayip un serpilmis bir tepsiye diziyoruz. Sonra bu bulgur toplarini cok az yag konmus teflon tavada iyice pisene kadar kizartiyoruz. Teflon tavaya koyacagimiz yag miktari 2-3 yemek kasigini gecmemeli. Hemen hemen yagsiz pisiyor bile denebilir. Sonra kofteleri marul dosenmis servis tabagina aliyoruz. Uzerine hazirladigimiz sosu gezdirip cok sogumadan servis yapiyoruz.

Afiyet olsun!

8 yorum:

Öcal-mutfak-Esra dedi ki...

>fellah köftesi yöresel yemeklerimizden olduğu için, çok iyi bilirim bu lezzeti.farklı ve değişik versiyonunu çıkarmışsınız, gayet güzel görünüyor. ellerinize sağlık.

yemekbiraşk dedi ki...

>nefis gözüküyor eline sağlık:)sevgilerimle..

Özgen dedi ki...

>Merhaba ellerinize sağlık çok lezzetli olmuş en kaynatıp yapıyordum kızartarak daha güzel olur sevgiler...

Nazmiye dedi ki...

>farklı olmuş gerçekten.eminim çok lezzetlidir.ellerine sağlık.

Betul Teyze dedi ki...

>ellerinize sağlık o küçücük eller de yuvarladı mı bunları annesi eğer öyleyse çok lezzetli olmuştur kesin:))

Hayriye dedi ki...

>ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Bulgur bizim için vazgeçilmezlerdendir.

safis dedi ki...

kiymayi, sogani kavurmadanmi bulgurla yoguruyoruz??

HerGuneBirGuzellik dedi ki...

Kiymayi ve sogani kavurmadan hazirliyoruz kofteyi. Sonra kofteleri tavada cok az yagda kavurur gibi pisirdigimizde butun malzeme pisiyor zaten. Ozellikle kiymayi kavurursaniz kofteleri yuvarlamakta zorluk cekersiniz. Denerseniz eger simdiden afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...