Daha kisa bir isim bulamadin mi demeyin, cunku bulamadim:)) Bu ekmekleri bayat ekmegimiz oldugu zaman esim yapar kahvalti icin. Hem cok pratik, hem cok lezzetli, hem de doyurucu oluyor bu ekmekler. Hem de bayat ekmekler degerlenmis, taze hallerinden bile daha cazip bir hale gelmis oluyorlar:) Tarife ne hacet bir tarif aslinda bu ama yine de kisaca yazayim nasil yaptigimizi:)
1. Bayat ekmekler ince ince dilimlenip tepsiye dizilir
2. Uzerlerine eritilmis tereyagi surulur
3. Ekmek miktariniza gore ayarlayarak, bir miktar beyaz peynir ezilir ve icerisine yumurta kirilir (4-5 adet yumurta kullaniyoruz biz genelde) iyice karistirilir. Istenirse dogranmis maydonoz ve kirmizi pul biber de eklenebilir.
4. Onceden isitilmis 200 derecelik firinda, ustten pisirecek sekilde firinlanir. Ustleri kizarir kizarmaz firindan alinir ve sicak sicak yenir.
Afiyet olsun!
2 yorum:
İşte en sevdiğim kahvaltılıklardan biri. Çokta güzel kızarmışlar. Ellerine sağlık canım...
Ben de cok seviyorum. Ozellikle de esim yapmis ben de hazira konmussam ayri bir lezzetli oluyor sanki:)
Yorum Gönder