LIMONLU BAR - LEMON BARS


Fistik kizimin tariflerinden biri daha. Misafirim gelecekse ve vaktim de yoksa "hadi kizim su senin limonlu barlardan yapiver misafir icin " diyorum. Sagolsun o da yapiyor:) Limon seviyorsaniz bunu da mutlaka seveceginizi dusunuyorum. Alt kati biskuvimsi, ust kati da eksimsi limonlu krema kivaminda, cok hafif bir tatli. Ben limonlu barlari bir Amerikan tatlisi olarak biliyorum. 1960'larda kesfedilmis bir tatli:) Amerikalilarin tatlilari genelde cok asiri sekerli oluyor. Ancak limonlu bar cok tatli degil. Kizim bu tatliyi kahvalti icin, aksam oturmalarinda cayin yanina ve bir kac kez de okulda duzenlenen kermeslerde satilmasi icin yapti. Her deneyen cok begendi. Deneyin bakalim siz de begenecek misiniz...

Alt Katman Icin Malzemeler

2 su bardagi un

1/2 su bardagi pudra sekeri hamuruna  ve bir miktar da fazladan uzerine serpmek icin

200 gram tereyagi, soguk ve kucuk parcalara bolunmus olacak



Ust Limon Katmani Icin Malzemeler 

4 yumurta

2 su bardagi toz seker

1/4 su bardagi un

1 cay kasigi kabartma tozu

Yarim cay kasigi tuz

1-2 limon kabugu rendesi

2-3 limonun suyu

Yapilisi
Firini onceden 180 dereceye isitiyoruz. Alt katmani hazirlamak icin un, pudra sekeri ve tereyagini mutfak robotuna koyup, hamur bir top haline gelene kadar robottan geciriyoruz. Hamuru robottan cikarip dikdortgen borcamin (benim borcamim 23cmx33cm) dibine dosuyoruz. Hamurun her yerini catalla deliyoruz. Onceden isinmis firinda yaklasik 20 dakika kadar, uzeri hafif pembelesene kadar pisiriyoruz. Firindan cikariyoruz. Hamur piserken uzerindeki limonlu katmani hazirliyoruz. Bunun icin yumurtalari buyukce bir kaba kiriyoruz ve cirpma teliyle kolumuz yorulana kadar cirpiyoruz:) Sekeri, 1/4 su bardagi unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip hic topak kalmayana kadar yine cirpiyoruz. En son limon kabugu rendesini ve limon suyunu da ekleyip yine cirpiyoruz ve onceden pisirdigimiz borcamdaki hamurumuzun uzerine dokuyoruz. 180 dereceye isinmis firinda 25-30 dakika kadar uzeri kizarana dek pisiriyoruz ve firindan cikarip sogumaya birakiyoruz. Iyice soguyunca uzerine bolca pudra sekeri serpiyoruz. Kesme asamasinda duzgun kesebilmek icin bicagimizi hafif islatarak kesiyoruz. Boylece dilimler daha duzgun kesiliyor. Biz ince uzun kestik ama kucuk karelere de kesebilirsiniz. Genelde hic artmiyor ama olur da eger hepsini yemediyseniz kalani mutlaka kapakli bir kapta buzdolabinda sakliyoruz. Buzdolabinda oldugu surece 3-4 gun dayanir.

Afiyet olsun!

4 yorum:

betul teyze dedi ki...

cuma günü misafirim var yapayım bakalım Betül hanımınki kadar güzel olcak mı???

HerGuneBirGuzellik dedi ki...

Yap bakalim canim:) Bize de soyle sonra guzel olup olmadigini...

müzz dedi ki...

değişik bi tarif yapıcam bende:) umarım güzel olur

melike nur dedi ki...

ya ben anneme ne alıcağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...