Bu corbanin tarifi cok eski ama hala dost olan bir dosttan, Mukadder'den. Araya seneler, mesafeler de girse dost olarak kalabilen nadir insanlardan biri benim arkadasim. Hem arkadasligin icin, hem de tariflerin icin tesekkur ediyorum arkadasim :)
Malzemeler
1 kg. ispanagin cok az yapraklariyla beraber kesilmis kok kisimlari (yapraklariyla gozleme yapmistim, tarifi sonra gelecek)
1 kuru sogan, incecik dogranmis ya da rendelenmis
1 orta boy patates, minik kup kup dogranmis ya da rendelenmis
1 kucuk havuc, rendelenmis
Yarim cay bardagi pirinc
2-3 dis sarimsak, dogranmis
Yarim cay kasigi zerdecal
Karabiber, pul biber
Tuz
Terbiyesi icin;
1 kucuk kase yogurt
1 yemek kasigi un
Yarim limonun suyu
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi
Ispanagin koklerini incecik dogruyoruz. Patates, havuc, pirinc, sogan ve sarimsakla birlikte tencereye aliyoruz. Uzerine 2 lt. kaynar su ekleyerek, pirincler pisene kadar orta ateste kaynatiyoruz. Tum malzemeleri zaten kucuk kucuk dogradigimiz icin bu sekilde birakilabilir ya da benim yaptigim gibi cok az el blenderiyle cekilebilir. Taneli istersek oylece birakiyoruz.
Corbanin sicak suyundan terbiyemize azar azar, cirparak katip terbiyeyi biraz ilitiyoruz ve hizli bir sekilde cirparken terbiyeyi corbamiza ekliyoruz. (Kizim, temper ediyoruz yani :))
Sebze sevenler icin hem saglikli hem de lezzetli bir corba. Sebze sevmiyorsaniz da saglikli oldugu icin yenmeli.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder