ETLI SULU KEREVIZ YEMEGI
Bu tarif sana kizim. Daha once verdigim kereviz dolmasini cok sevdigini biliyorum. Ama bu tarif o tariften cok daha kolay ve sen bu yemegi de biliyorum ki cok seviyorsun. Ileride nasil yapiliyordu, o konuyor muydu bu konuyor muydu diye tereddutte kalirsan diye tarifini bloga ekliyorum :) Seninle cok farkli karakterler oldugumuzu biliyorum ama benzer bir yonumuz varsa o da damak tadlarimiz :) Insallah ileride cocuklarina da yaparsin da ben de onlarin istahla bu yemekleri yediklerini gorurum. Allah sana da senin gibi yemek secmeyen cocuklar versin insallah :)
Allah'in verdigi su guzel, faydali, hatta bana gore cok lezzetli nimeti pek cok insan sevmez biliyorum. Annelerde buluyorum kabahati biraz. Yemek secen cocuklari biz anneler yetistiriyoruz. Hatta bakiyorum annelerin kendileri yemek seciyorlar. Yemek secen annenin cocugu da yemek secer dogal olarak. Benim cocuklarimin da sevmedikleri yemekler var ama bu yemekleri onlar sevmiyorlar diye pisirmekten vazgecmiyorum. Pisirdigimde de cocuklarim bu yemekleri yiyorlar cunku onlara ayrica onlarin sevdigi birseyler pisirmiyorum bu yemeklerin yanina. Bu sayede de sevmediklerini dusundukleri pekcok yemegi artik sevmeye, hatta benden yapmami istemeye basladilar. Cocuklari bu konuda simartmamak gerekiyor demek ki.
Kerevizi zaten cok seviyorum. Bu halini de ayri bir seviyorum. Gelelim tarifimize:
Malzemeler
1 adet buyuk kereviz, kup kup dogranmis
200 gram dana kusbasi et
5 adet kucuk patates, kup kup dogranmis
1 adet havuc, ince yuvarlak dilimlenmis
1 adet kuru sogan, kucuk yemeklik dogranmis
3-4 dis sarimsak, kucuk dogranmis ya da ezilmis
1 yemek kasigi biber salcasi
Yarim yemek kasigi domates salcasi
Zeytinyagi
Karabiber, tuz
Yapilisi
Once etimizi pisirmeye basliyoruz. Bunun icin eti tenceremize aliyoruz ve orta ateste et suyunu salip tekrar cekene kadar kavuruyoruz. Ben bundan sonra yarim cay bardagi kaynar su ekleyip, en kisik ateste, kapagi kapali olarak, suyunu tamamen cekene kadar pisiriyorum. Ya da bunun yerine eti duduklude de pisirebilirsiniz daha cabuk olsun diye. Ete havucu, sogan ve sarimsagi da ekleyip, 3-4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurmaya devam ediyoruz.
Soganlar kavrulunca salcalari ekliyoruz ve 1-2 dakika da salcayla kavuruyoruz. Sonra 2 lt. kadar kaynar suyu yemege ekliyoruz. Yemegin suyu az daha sonra az gelirse, kaynar su ekleyerek kivamini ayarlayabiliriz.
Bu asamada tencerenin agzini kapatip etler yumusayana kadar kisik ateste pisirmeye devam ediyoruz. Etler yumusayinca kup kup dogranmis kereviz ve patatesleri yemegimize ekliyoruz.
Kereviz ve patatesler pisince yemegimizin altini kapatabiliriz. Eger kerevizin yapraklari varsa bunlari ince dograyip yemegin uzerine serpistirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder