Kereviz sevdigim artik iyice belli oldu herhalde. Kerevizi ekim, kasim aylarindan nisan ayina kadar bulabiliyoruz. Nisanda artik mevsimi gecmis oluyor ama hala pazarlarda denk gelebilirsiniz. Bu versiyonunu ebru hocam yapmisti bize. Onun elinden pek bi lezzetli gelmisti. Zaten zeytinyagli olduktan sonra tam benlik. Etli yemekleri de seviyorum ama aylarca hic et yemesem, hep zeytinyagli yemekler yesem hic sikayet etmem. Tarif icin tesekkur ederim hocam :)
Malzemeler
1 buyuk kuru sogan, kucuk dogranmis
1 buyuk havuc, yuvarlak dilimlenmis
1 buyuk ya da 2 orta boy kereviz, kup kup dogranmis
1 orta boy patates, kup kup dogranmis
1 kucuk boy ayva, kup kup dogranmis
5-6 adet kurutulmus domates, suda islatip yumusayinca kucuk kucuk dogruyoruz
1 yemek kasigi un
3 portakalin suyu
Tuz
Zeytinyagi
Yapilisi
5-6 kasik zeytinyagini tenceremize aliyoruz ve kuru sogani ekleyip kavuruyoruz. Sogan biraz kavrulunca havucu ekliyoruz. Havucla da 1-2 dakika kavurmaya devam ediyoruz. Sonra kereviz, patates, kuru domatesleri ve ayvayi da ekliyoruz.
Tum sebzeler sotelenirken 1 yemek kasigi unu ekliyoruz ve unla da karistira karistira sotelemeye devam ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
Portakal suyunu sebzelerin uzerine dokup kisik ateste agzi kapali olarak sebzeler yumusayana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder