SADE PIRINC PILAVI / KAVURARAK
Kizima hizlica sade pirinc pilavi tarifi. Kizim biliyorsun ben pilavi kavurarak yapiyorum. Su miktari da pirincten pirince degisse de genelde 1 pirince 1.5 su olcusu uygun geliyor. Ilk defa denedigin bir pirincte bu miktari uygula. Fazla pismisse bir dahaki sefere 1 pirince 1 su olarak pisir. Diri kalirsa 1 pirince 2 su kullanarak pisir.
Malzemeler
2 su bardagi pirinc
3 su bardagi kaynar su
5-6 yemek kasigi siviyag
1 tepeleme yemek kasigi tereyagi
Tuz
Yapilisi
Pilav tencerene sivi yagi al. Uzerine yikanmis ve suzulmus pirinci ekle. Yikamanin sebebi nisastasindan biraz arindirmak. Boylece pirincler daha tane tane kalacaktir. Pirinclerin rengi parlak beyaza donene kadar devamli karistirarak kavur.
Tereyagini da ekle. Tuzunu at. Tereyagi eriyince kaynar suyunu ekle.
Tencerenin kapagini kapat. Kuvvetli ateste iyice kaynamasini sagla, 1 dakika kadar. Sonra ocagi en kisiga getir. Ocagin hangi gozu en cok kisilabiliyorsa o gozunde pisir pilavi. Hic kapagini acmadan tum suyu cekilene kadar pisir. Tencerenin dibine bir tahta kasikla bak. Su kalmadiysa ocagi kapat.
Sonra tencerenin kapagi kapali olarak 10 dakika kadar dinlendir. Tencerenin ustunu kagit havlu ya da temiz bir mutfak beziyle ortup, bezin uzerine tencerenin kapagini kapatarak da dinlendirebilirsin. Servis yapacagin zaman tahta bir catal ya da kasikla, ezmeden, havalandirarak karistir oyle servis yap.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Canım annem benim... Beni düşünerek pilav tarifi yazmış. Biliyorsun pilav yapmayı beceremem ben. Bundan sonra tarife bakarak yaparım... Seni çok seviyorum.
Tabi ki kizima baska kime olacak :)
Yorum Gönder