GANAJ KAPLI GULE GULE PASTASI

Bu pastayi Turkiye'ye geri donus yapan bir arkadasim icin yaptim. Keki dort kat ve cikolatali. Arasina kakaolu pastaci kremi ve muz kullandim. Uzerini de ganaj ile kapladim. En son da yagli kremadan yaptigim sari gullerle susledim. Tadi cok guzel olmustu. Marifet ganajda galiba:) Yagli kremadan sonra ganaj kapli pasta cok lezzetli geldi hepimize:) Kullandigim tarifler de asagida:

Kakaolu Kek

3 su bardagi un
2.5 tatli kasigi kabartma tozu (1 paket)
3-4 yemek kasigi kakao
yarim tatli kasigi tuz
1 3/4 su bardagi seker
yaklasik 200 gram tereyagi (oda sicakliginda)
2 yumurta
1 paket vanilya
1 1/4 su bardagi sut

Firini 160-170 derece civarinda isitin. (Ya da kendi firininizin kek ayarinda). Iki tane 20 cm.lik yuvarlak kek kalibini yaglayip unlayip hazirlayin. Butun kuru malzemeleri buyukce bir kaseye birlikte eleyin. Ayri bir kasede tereyagini ve sekeri koyup mikserle krema haline gelene kadar cirpin. Yumurtalari ekleyin ve tekrar iyice cirpin. Sutu de ekleyin ve cirpin. Kuru malzemeleri bu karisima katip bir dakika kadar cirpin. ( bu asamada fazla cirpmamaya calisin). Iki kaliba esit olarak paylastirip 30-35 dakika kadar firinda pisirin. Bir cop sis batirip temiz ciktigini gorup, pistiginden emin olduktan sonra firindan cikarin. Once kaliplarin icinde 10 dk kadar bekletin. Sonra kaliplardan cikarip, sogutma tellerinin uzerinde iyice sogumasini bekleyin. Iyice soguduktan sonra her keki enlemesine ikiye kesip dort kek katmani elde edin.

Kakaolu Pastaci Kremasi

500 ml. sut
2 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi un
1 dolu yemek kasigi nisasta
3 yumurta sarisi
1 paket vanilya
2 kasik tereyagi

Tereyagi haric butun malzemeleri soguk olarak bir tencerede karistirip, devamli olarak cirpma teliyle karistirarak, koyulasana kadar pisirin. Kaynamaya baslar baslamaz atesten indirip hala sicakken tereyagini katin ve mikserle soguyana kadar cirpin.

Ganaj

300 gram cikolata-kucuk parcalara kesilmis
225 ml. sut kremasi

Cikolatalari orta boy bir kaseye alin. Sut kremasini kucuk bir tencerede iyice isitin. Cok kaynamamasi gerekiyor. Kaynamaya basladigini gorur gormez atesten alin ve hemen cikolatalarin uzerine dokun. Bir kasikla butun cikolatalar eriyene kadar karistirin. Oda sicakligina gelene kadar bekleyip buzdolabina koyun ve bir gece buzdolabinda bekletin. Pastayi ganajla kaplamadan once bir kac dakika mikserle cirpin.

Kekin en alt katini pasta tabaginizin ustune koyun ve bir kac kasik sutle islatin. Uzerine pastaci kremanizdan yayin ve muz dilimleriyle kaplayin. Ayni islemi diger iki kat ile de tekrarladiktan sonra en son kek katinizi en uste kapatin. Tum pastayi ganaj ile kapladiktan sonra istediginiz sekilde susleyin. Pasta bir gece buzdolabinda beklerse daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...