KREM PEYNIR KREMALI HAVUCLU KEK

Bu keki aslinda ben yapmadim. Kizimin eseri:) Uzerinde krem peynirli bir krema kullandi. Yagli kremadan cok daha lezzetli bulduk biz bu kremayi.

HAVUCLU KEK

2 su bardagi un
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi (iyice ustune bastirarak) kahverengi seker
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 tutam tuz
1 tatli kasigi tarcin
1 su bardagi sivi yag
4 yumurta
4 su bardagi dolusu rendelenmis havuc
1 su bardagi kuru uzum (istenirse)
1 su bardagi dovulmus ceviz (istenirse)

Firini 170 dereceye (ya da kendi kek ayariniza gore) isitin. Unu buyukce bir kaseye eleyin. Uzerine seker, kahverengi seker, tuz, karbonat, kabartma tozu, tarcini da ekleyip karistirin. Uzerine sivi yagi ve yumurtalari ekleyip mikserle hersey karisana kadar cirpin. Cok fazla cirpmayin. Silikon spatula ile havuclari, uzumu ve cevizi bu karisima alttan aldirarak ekleyin. Dikdortgen bir borcama (yaklasik 32-33 cm.lik) kek hamurunu dokup, onceden isinmis firinda, kekin ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin. Firindan alin ve kremasini surmeden once sogumasini bekleyin.

KREM PEYNIRLI KREMA

Yaklasik yarim kg. krem peynir- oda sicakliginda
125 gr. tereyagi- oda sicakliginda
2 su bardagi pudra sekeri- elenirse daha iyi olur
Vanilya
Bir portakal kabugu rendesi

Herseyi buyukce bir cam kasede mikserle puruzsuz hale gelene kadar cirpin.

Soguyan keki bu krema ile kaplayip dilerseniz turuncu ve yesil gida boyalari ile renklendirdiginiz krema ile uzerlerine havuc sekli sıkın. Kek bir gun bekleyince daha lezzetli oluyor ama hemen de servis yapilabilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...