PANDISPANYALI, KREMALI, MEYVELI TATLI ( TRIFLE )


Bu tatliyi seker kizim misafirlerimiz icin yapti. Hem de hic benden yardim almadan. Cok hafif ve lezzetli bir tatli oldu. Tam guzel havalarda yenecek bir tatli. Misafirlerimiz de cok begendiler.

Daha once hicbir blog etkinligine katilmadim. YE#55 Bahar Senligi etkinligini gorunce bu rengarenk tatli ile katilabilirim diye dusundum. Dedigim gibi aslinda tatliyi ben yapmadim, kizim yapti. O yuzden kizimla birlikte katiliyoruz etkinlige:)

Tarifi de su sekilde:


Kek ve pastaci kremasinin malzemelerinin disinda bir de su malzemeler gerekli.


1/2 su bardagi elma suyu

1 kg. kadar taze meyve - cilek, kivi, seftali, muz, mango, bogurtlen vs..


PANDISPANYA


250 gr. tereyagi- oda sicakliginda

1 su bardagi seker

Yarim paket vanilya

3 yumurta

1.5 su bardagi un

Bir tutam tuz

1 yemek kasigi kabartma tozu

Istenirse limon kabugu rendesi


Firininizi 180 dereceye isitin (ya da kendi kek ayarinizda). Tereyagi ve sekeri buyukce bir cam kasede iyice cirpin. Yumurtalari teker teker ekleyip cirpin. Ayrica bir kasede unu, kabartma tozunu, vanilyayi, tuzu karistirin. Yumurtali karisima yavas yavas ekleyerek cirpmaya devam edin. Bu asamada cok fazla cirpmamak gerekiyor. Karisimi 22 cm.lik yuvarlak kek kalibina koyup onceden isinmis firinda bir saat kadar pisirin. Kekin ortasina batirdiginiz kurdan temiz ciktiginda kek pismis demektir. Firindan alin ve bir telin ustunde sogumaya birakin.

PASTACI KREMASI
6 su bardagi sut
1/2 su bardagi misir nisastasi
1 1/2 su bardagi seker
Bir tutam tuz
5 yumurta
Vanilya

Sutu bir tencerede orta ateste iyice isitin ama kaynatmayin. Bir cam kasede misir nisastasini, sekeri, tuzu ve yumurtalari purussuz hale gelene kadar cirpin. Isinan sutten bir kepce dolusu alip bir yandan cirparak yumurtali karisima ekleyin. Sonra yumurtali karisimi cirpma teliyle devamli ve hizli bir sekilde karistirarak sicak sute ekleyin ve krema kenarlarindan kaynamaya baslayana kadar cirpmaya devam edin. Vanilyayi ekleyip karistirin. Atesten alin ve sogumaya birakin.
Kek ve krema hazir olunca tatliyi hazirlayabilirsiniz. Buyukce bir cam kaseye once krema sonra meyve onun ustune de 2-3 cm. buyuklukte kesilmis kek parcalari olacak sekilde tatliyi katlandirin. Her kek katinda keki birkac kasik elma suyu ile islatin. En son krema ile katlandirmayi bitirip en ustunu meyvelerle susleyin. Tatlinin ustunu strec film ile kapatip buzdolabinda bir gece bekletin. (En az 5 saat bekletmek gerekiyor).Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...