Ingilizce kitaplardan denedigim tariflere isim uydurmaya calisirken cok zorlaniyorum. Ingilizce ismini aynen cevirdigim zaman kulaga cok komik geliyormus gibi geliyor. Bir de tabi uzun zamandir Turkiye'den uzak olmamin da Turkcemi erozyona ugrattigi gercegini goz ardi etmemek gerek. Bu keke de ters yuz keki dedim ama ne kadar uydu bilemiyorum. Aslinda bu keki ben yapmadim. Arada sirada kizimin yaptiklarini da yayinliyorum ya. Iste bu da onlardan biri. Yine benden yardim almadan yapti. Tadi cok harika oldu. Benim cektigim resim pek guzel degil cunku gece cekildi ama aslinda gorunusu de oldukca guzeldi. Iste tarifi:
60 gram kadar tereyagi
Yarim su bardagi (iyice sikistirilarak konulmus) esmer seker (hafif islak, yapisik gibi olan esmer sekerden)
1.5 su bardagi un
3/4 su bardagi seker
1 dolu cay kasigi kabartma tozu
1 dolu cay kasigi karbonat
1 dolu cay kasigi tarcin
1 su bardagi eksi krema (sour cream), yoksa yogurt ya da krem peynir de kullanilabilir
2 yumurta
Vanilya
1 olgunlasmis ananas - 6-7 yuvarlak dilime kesilmis ve ortalari cikarilmis
Ananaslarin ortalarini suslemek icin kiraz - istege bagli
Bir dolu avuc ceviz - Ananaslarin aralarina serpistirmek icin
Yapilisi
Firininizi 180 dereceye isitin. Tereyagini bir tavada eritip, icine esmer sekeri ekleyin ve bu karisimi 24-25 cm.lik kek kalibinizin dibine yayin. Bunun uzerine ananas dilimlerini dizin. Ananaslarin aralarina ceviz serpin ve ortalarina kirazlari koyun. Buyukce bir kasede unu, sekeri, kabartma tozunu, karbonati, vanilyayi ve tarcini iyice karistirin. Diger bir kapta eksi kremayi ve yumurtalari mikserle iyice cirpin. Bu karisima unlu karisimi yavas yavas, cok fazla cirpmadan ancak iyice birbirine yedirerek ekleyin. Olusan kek hamurunu daha onceden hazirladiginiz, dibinde ananaslar dizili olan kek kalibina bosaltip yayin. Onceden isitilmis firinda 30-35 dakika kadar, uzeri guzelce kizaracak sekilde pisirin. Kekin pisme zamani firininiza gore degisebilir. O yuzden kurdanla pisip pismedigini kontrol edin. Pisince firindan alin ve dokundugunuzda elinizi yakmayacak hale gelene kadar bir kenarda sogutun. soguyunca servis yapacaginiz kek tabaginizi uzerine kapatip keki ters yuz ederek tabaga alin. Hemen servis yapabileceginiz gibi dolapta bekletip daha sonra da servis edebilirsiniz. Ananaslar bozulacagi icin buzdolabinda tutmak gerekiyor. En fazla 2-3 gun icerisinde tuketin.
Afiyet olsun!
4 yorum:
İsim tam yerine oturmuş.Görüntüde muhteşem olmuş.Ellerine sağlık arkadaşım...
aaa siz nasıl diyoorrr????
yamiiii :)
ellerine sağlık prensesim çok güzel görünüyo cidden
annesinin becerikli kızı maşaallah sana :)
Cahide cok tesekkur ederim.
Tesekkur ederiz teyzesi... Simdi okulda senin prenses. Gelince gosterecegim insallah.
Yorum Gönder