Bizim yasadigimiz yerde Turk yufkasi bulmak mumkun olmadigi icin yufka luks bir yiyecek oluyor:) Ancak internetten siparis edebiliyoruz. Tabi o da taze olmuyor. Donmus yufka edinebiliyoruz ancak. Donmus da olsa yufka bulmak cok buyuk bir nimet bizim icin. O yuzden bu yemege yalanci demek donmus yufkamiza haksizlik oluyor biraz ama sonucta gercek manti olmadigi da kesin:) Yalanci mantinin yapilisi cok kolay. Evdeki herkes de cok begendi. Bu tarifi son anda Yalanci Yemekler etkinligine yetistirdim. Sevgili Serap gec kalmama ragmen ekledi tarifimi. Cok tesekkur ediyorum ona buradan. Iste yalanci manti tarifi:
Malzemeler
3 yufka
Ic Malzemesi
Yarim kilo kiyma
Bir kucuk kuru sogan-yemeklik ince dogranmis
1 yemek kasigi biber salcasi
Pul biber
Karabiber
Tuz
Biraz sivi yag- Yufkalari yaglamak icin
Uzeri icin
4-5 kasik kadar tereyagi
1 litre kaynar su
1 yemek kasigi domates salcasi
En son servis yaparken uzerine dokmek icin sarimsakli yogurt ve yagli, salcali hazirlanmis sos
Yapilisi
Ic malzemelerinin hepsini cigden birbirine karistirip ic harcimizi hazirliyoruz. Yufkalari ortadan ikiye boluyoruz. Uzerini cok az sivi yag ile yaglayip, kenarina ic harcindan resimdeki gibi koyuyoruz.
Yufkayi rulo gibi sariyoruz ve 3-4 cm.lik parcalara kesiyoruz.
Afiyet olsun!
3 yorum:
>elinize sağlık çok pratik olmuş...
>Harika bir goruntu, ellerinize saglik!
>Muge ve Selma, Cok sevindim begendiginiz icin. Hayirli bayramlar...
Yorum Gönder