Bu tarif cok becerikli bir arkadasimin tarifi. Ne yapsa guzel oluyor. Sagolsun bu tarifi benden esirgemedi:) Tarifi uygulamasi kolay. Arkadasimin yaptigi kadar olmasa da ben yapinca da oldukca guzel oldu. Esim ve cocuklar cok begendiler. Biz burada gidip pastaneden kuru pasta alamadigimiz icin boyle bir tarif altin degerinde bizim icin:)
5 su bardagi un (hepsi fazla gelebilir, o yuzden ozellikle son bardagi azar azar yedirerek koyuyoruz)
150 gram tereyagi - oda sicakliginda, kucuk kucuk dogranmis
Yarim su bardagi sivi yag
Yarim su bardagi sirke
1/4 su bardagi su
2-3 corba kasigi yogurt
1 tatli kasigi mahleb
1.5 tatli kasigi tuz
2 cay kasigi karbonat
Biraz kirmizi toz biber - istege bagli
Uzerine surmek icin yumurta sarisi
Uzeri icin corek otu ve susam
Tum malzemeyi karistirip, iyice yoguruyoruz. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur olacak. Hamuru merdane ile acip, kurabiye kaliplari ile kesebilecegimiz gibi, burgu vs. seklinde de sekil verebiliriz. Sonra cok hafif yaglanmis tepsiye dizip, uzerine yumurta sarisi suruyoruz. (Yumurta sarisi yerine yogurt da surulebilir). En son susam ya da corek otu da serpistirip, onceden 180 dereceye isittiginiz firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz. Kuru pastalar soguyunca hava almayan bir kapta uzun sure saklanabilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder