Icindekiler
250 gram tereyagi
2 su bardagi un
1.5 su bardagi seker
1 su bardagi su
1 su bardagi sut (yukaridaki su yerine de sut konabilir)
Uzeri icin hindistan cevizi rendesi
Yapilisi
Yagi eritiyoruz. Unu ekliyoruz. Un kahverengilesene kadar surekli kavuruyoruz. Yorulup erken birakmak yok:) Yeterince kahverengilesmezse sutunu ekleyince renk iyice aciliyor. Sekeri ekliyoruz. Su ve sutu de katip karistiriyoruz. Iyice karisip, kivami gelince atesten alip kapagini kapatiyoruz ve 15 dakika dinlenmeye birakiyoruz. Sonra bir yemek kasigi ile sekil vererek servis tabagina diziyoruz. Uzerine hindistan cevizi serpiyoruz.
Afiyet olsun!
3 yorum:
>helvaları çok severim.ellerinize sağlık.
>elinize sağlık, yakında yapacaklarım listesine yazdım.. :)
>Ikinize de tesekkur ederim yorum biraktiginiz icin. Sevgiler...
Yorum Gönder