Bu kendini tuzlu kuru pasta zanneden minik simitler agizda dagilan kivamlariyla cayin yanina cok yakisiyorlar. Yapimlari da cok kolay ve cabuk. Tek kotu yani cok tereyagi icermeleri:( Ancak bu miktardan epey cikiyor. Kalabaliga yapmiyorsaniz miktarlari yariya indirebilirsiniz.
Malzemeler
1 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi mahleb
3 tepeleme yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi sivi yag
1 cay kasigi karbonat
400 gram tereyagi - oda sicakliginda yumusatilmis (eritmiyoruz)
Aldigi kadar un
Uzerine surmek icin 1 cirpilmis yumurta, susam, corek otu
Yapilisi
Tum malzemeyi buyukce bir kapta birlestirip, tum malzemenin iyice birbirine karistigindan emin olana kadar yoguruyoruz. Resimdeki simit seklini kolayca verebilecek kivamda, ele yapismayan ancak hala yumusak bir hamur olmasi lazim. Sonra hamurdan kucuk parcalar alip elimizle simit seklini verdikten sonra, yagli kagit serilmis bir tepsiye diziyoruz. Uzerlerine cirpilmis yumurta surup, susam ve dilerseniz corek otu serpiyoruz. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri cok hafif kizarana dek pisiriyoruz.
Afiyet olsun!
5 yorum:
ELİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOLAR BİR LOKMALIK BİR LOKMALIK...:)CANIM BU MAHLEP TAD MI VERİYO YOKSA AĞIZDA DAĞILMASNI MI SAĞLIYO???
Canim hem cok guzel bir koku veriyor hem de agizda dagilmasina da katkida bulunuyor benim bildigim. Iyi bisi yani:)
Çayın yanında nefis olur ellerine sağlık canım.
Handan tesekkur ederim. Umarim dener ve begenirsin. Sevgiler...
yarin kizimin dogum gunu ve bu tarifi yapmayi dusunuyorum umarim tutturabilirim:)
Yorum Gönder