Bu pratik tarif teyzecigimden. Uzun uzun mayalanmasini beklemiyorum; o yuzden de diger pogacalara gore daha kisa surede yapilabiliyor. Cok da bereketli bir tarif ustelik. Cok miktarda corek cikiyor bu olculerden. Hemen tarife geceyim:
Malzemeler
2 su bardagi ilik sut
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 su bardagi sivi yag
1 yumurta (aki icine, sarisi ustune surmek icin ayrilacak)
1 cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
Istediginiz bir cesit ic malzemesi (ben beyaz peynirle maydonozu karistirip kullandim)
Yapilisi
Mayayi ve sekeri ilik sutun icine ekleyip 10 dakika kadar mayanin kabarmasini bekliyoruz. Maya kabarinca diger tum malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz. Hamuru 8 esit parcaya bolup, uzerleri ortulu olarak 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Sonra her bir parcayi merdane ile 3-4 mm. kalinliginda, yuvarlak aciyoruz. Her yuvarlagi da ucgen seklinde 8 esit parcaya kesiyoruz. (Pizza keser gibi). Sonra her ucgenin genis tarafina ic malzememizden koyup, sigara boregi sarar gibi ama iki uclari acik kalacak sekilde sariyoruz. Sonra sardigimiz corekleri ay sekline getirip hafif yaglanmis ya da yagli kagit serilmis firin tepsisine koyuyoruz. 15 dakika da tepside dinlendirdigimiz coreklerin uzerine yumurta sarisi surup, corek otu serpiyoruz. Onceden isitilmis 200 derecelik firinda uzerleri nar gibi kizarana dek pisiriyoruz. Pisen corekleri hemen firindan alip, dibine mutfak havlusu ya da kagit havlu serilmis bir kaba aliyoruz ve uzerini de yumusamasi icin havlu ya da battaniye ile ortuyoruz. Ilik ilik servis yapiyoruz.
Afiyet olsun!
8 yorum:
Sevgili Gülden,
Ellerine sağlık, Antalya'dan sevgiler...
Bu pratik lezzet için teyzene teşekkür ederim gerçekten pratik ve bir o kadar da lezzetli ellerine sağlık.
canımmm ellerine sağlık. Çok güzel gözüküyorlar. Sizi çook seviyorum. Afiyet olsun
Teyzecim, seninki kadar guzel olmus mudur bilmem:) Tesekkur ederim tarif icin. Biz de sizi coookk seviyoruz...
Ziyaretin ve guzel sozlerin icin tesekkur ederim Handan. Sevgiler...
Sagol Tijencim. Sana da kucak dolusu sevgiler...
Bende patatesli ay coregi yaparım arada , Sofra dergisinden denemistim herkes bayılıyor , ve tarif istiyor. Evet bir poğacaya gore fazlasıyla lezzetli ama cok mesakkatli, nerdeyse baklava yapıyorum yanı , araları yaglanıp tekrar acılıyor fılan sizinkide gayet basarılı gorunuyor ellerinize saglık .. sevgiler
Mesakkat arttikca lezzet de dogru orantili olarak artiyor genelde:) Vaktim varsa o tur tarifler denemeyi seviyorum ben de. Bu pogacadaki gibi tarifler de vaktimin olmadigi zamanlarda imdada yetisiyor. Hem cabucak yapiliyor hem de ihtiyaci gorecek kadar lezzetli oluyor. Ziyaretiniz icin tesekkurler. Sevgiler...
Yorum Gönder