Kizimin yaptigi limonlu pay tarifinde kullandigimiz bu sutun Turkiye'de bulunup bulunmadigini bilmedigimden, evde nasil yapilacaginin tarifini verecegimi yazmistim. Ayrica evde yapilanin cok daha saglikli olmasi yuzunden, bulunabiliyorsa da evde yapmayi tercih edenler olabilir. Ozellikle yabanci kaynakli tariflerde cok kullanilan bir sut bu. O yuzden evde nasil yapildigini yazalim, bir kosede bulunsun.
Malzemeler
3 su bardagi yagli sut
1 su bardagi toz seker - bulabilirseniz esmer seker daha iyi olur
100 gram tereyagi
Vanilya
Yapilisi
Bir tencerede seker ve sutu karistirin. Orta ve kisik arasi ateste sιk sιk karistirarak sutu pisirin. Sutun uzerinden duman ciktigini gorunce, seker de tamamen eridiyse, atesi en kisiga getirin.
Amaciniz tenceredeki sutun miktarini yaklasik yariya indirmek. Sutun dibine tutmasini engellemek icin de atesin cok kisik olmasi gerekiyor. Bu islem yaklasik 2 saat surebilir. Sut miktari istedigimiz orana indiginde tereyagini ve vanilyayi ekliyoruz. Tereyagi da eriyince sutu atesten aliyoruz. Tariflerimizde kullanmadan once iyice sogumasini bekliyoruz. Eger arta kalan sutumuz varsa buzdolabinda, kapakli bir kapta muhafaza ediyoruz. Ben hemen kullanmanizi ve fazla bekletmemenizi tavsiye ederim ama 1-2 gun buzdolabinda kalmasinda bir sakinca yok.
4 yorum:
cnm teşekkür ederiz,kolaymış tarif yaparız inşaallah...gerçi kuzucum gitti ama neyse artık teyzesine yapsın orda...bende burda tek başıma yapayım bari:((
Günün güzelliğini okudum şimdi sanki bu sözler özellikle karşıma çıktı.
Sevgiler =)
Ben de okudugumda ayni sizin gibi dusunmustum:) Ziyaretiniz icin tesekkurler. Sevgiler...
Evet canim kolay. Yerine baska ne kullanilabilir bilmiyorum. Vardir aslinda bunun da bir alternatifi ama ben bilmiyorum.
Yorum Gönder