UC RENKLI BOREK - GOKKUSAGI BOREGI



Uc senede ne tarifler cikmis bloglarda ne tarifler. Hic takip etmiyor degildim ama az biraz takip ettigimi de hic yapmiyordum. Sanirim bu tarif de bloglarin cogunda var. Ama ben bu boregi internetten bulup yapmadim. Kayinvalidemde yedik, hosuma gitti. Tarifi de ondan aldim. Turkiye'de olmanin guzelliklerinden biri de her zaman taze yufka bulabilmek. Sanirim bunu ancak yurtdisinda yasamis, carsiya gidiverip de hemen yufkacidan yufka alamamis olanlar anlar. Buyuk nimet yani yufka. Ozellikle benim biricik, tatlicik kiz kardesim yufkayla cesit cesit borekler yapiyor. Ondan tarifleri toplayip yufka boreklerine bogsam bu blogu guzel olur. Bu borege gelince; bir kere ic malzemesi olarak cok zengin. Sonra yapmasi da oyle zor degil. Maharetli Turk hanimlari icin cocuk oyuncagi :) Ben kahvaltiya daha cok yakistirdim aslinda ama tabi ki misafire de olur. Hatta aksam yemegi icin bir corba bir de bu borek oldu mu yeter de artar bile. Bir de unutmadan, ben hic denemedim baska malzemelerle ama denerseniz eger benim de haberim olsun sonuctan olur mu? Gecelim tarifimize...

UC RENKLI BOREK - GOKKUSAGI BOREGI

Malzemeler

4 adet yufka
1 demet ispanak, ince ince dogranmis
4-5 dal taze sogan, kucuk dogranmis
2-3 adet havuc, rendelenmis
2 butun tavuk budu, haslanmis ve didiklenmis
6-7 adet kultur mantari, kucuk dogranmis ve cok az yagda sotelenmis - mantar istege bagli
2-3 kasik tereyagi, eritilmis
Zeytinyagi
Karabiber, pul biber, tuz
Uzeri icin 1 yumurta ve corek otu

Yapilisi

 Once iclerimizi hazirliyoruz. Ispanakli ic icin, dogranmis ispanagi cigden taze sogan, tuz, karabiber, pul biber ve 1-2 kasik zeytinyagi ile karistiriyoruz. Ispanakli ic tamam.


Havuclu icimizi de ayni sekilde hazirliyoruz. Rendelenmis havuclari yine cigden, tuz karabiber, pul biber ve azicik zeytinyagi ile karistiriyoruz. Havuc da hazir.

  
Tavuklu icimiz icin de didiklenmis tavugu, kullaniyorsaniz sotelenmis mantari, karabiber, pul biber de ekleyerek karistiriyoruz. Haslarken tuz attiysaniz tekrar tuz atmayin. Mantari cok az yagda soteledigim icin yag da eklemedim ben tavuga.


Iclerimiz hazir olunca hepsini biraraya getirmek kaliyor geriye. Once bir yufkayi tezgahimiza yayiyoruz. Uzerine 1-2 kasik erimis tereyagi gezdiriyoruz. Onun uzerine ikinci yufkayi seriyoruz ve yine 1-2 kasik erimis tereyagi gezdiriyoruz. Ikinci yufkanin uzerine ispanakli icimizi yayiyoruz.


Ucuncu yufkamiz ispanaklarin uzerine seriliyor ve yine 1-2 kasik tereyagi bu yufkanin uzerine de gezdiriliyor. Ucuncu yufkamizin uzerine bu sefer tavuklu icimizi yayiyoruz.


Tavuklarin uzerine dorduncu yufkamizi yayiyoruz ve yine 1-2 kasik erimis tereyagi gezdiriyoruz. Geriye sadece havuclu icimiz kaldi. Onu da bu dorduncu yufkanin uzerine yayiyoruz.

  
Simdi bunlarin hepsini uzun bir rulo yapiyoruz


Rulomuzu yagli kagit serilmis tepsimize butun olarak yerlestiriyoruz. Benim rulom sigmayacak gibi geldi, o yuzden ortadan ikiye bolup yerlestirdim tepsiye. Sigiyorsa kesmeye gerek yok.

  
Simdi rulomuzun uzerine yumurta suruyoruz ve corek otu serpistiriyoruz. 


200 derece firinda uzerleri kizarana dek pisiriyoruz ve firindan cikarip 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Firindan cikar cikmaz dilimlemeye kalkarsaniz dilimlemekte zorlanabilirsiniz. 



Dinlendiyse boreginiz hemen dilimleyin ve servis yapin. 
Afiyet  olsun!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...