LIMONLU CATLAK KURABIYE


Limon varsa ben de varim diyenlerdenseniz bu kurabiyeyi cok seveceksiniz. Ben bu kurabiyede limon olayini biraz abarttim ve kurabiye hamuruna limon yagi da ekledim. Ama bulamazsaniz kullanmak zorunda degilsiniz. Tarifi pinterestte gorup denedim. Orjinali burada.

Malzemeler

150 gram tereyagi, oda sicakliginda ve kup kup dogranmis
1 su bardagi toz seker
2 limondan limon kabugu rendesi
1 buyuk yumurta
1 yumurta sarisi
Yarim cay bardagi limon suyu
10 damla kadar limon yagi, olmasa da olur
5 damla sari gida boyasi, orjinal tarifte var ancak gerekli degil
1 paket vanilya
Aldigi kadar un, 2 su bardagi civarinda un kullaniliyor ama rahatlikla hamurdan toplar yapabilecek bir kivam olacak sekilde ununu ayarlayin
1 paket kabartma tozu
Yarim cay kasigi tuz
Yarim su bardagi pudra sekeri

Yapilisi

Once tereyagini, toz sekeri ve limon kabugu rendesini bir karistirma kabina alip, rengi beyazlasana ve pufur pufur bir kivam alana kadar cirpiyoruz.




Sonra yumurtalari ekliyoruz ve yumurtalar karisana kadar cirpiyoruz. Limon suyunu ve eger kullaniyorsaniz limon yagi ile gida boyasini da ekleyip karistiriyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karisima ekliyoruz ve dusuk hizdaki mikserle un topaklari kalmayana kadar cirpiyoruz. Bu asamada fazla cirpmamaya dikkat edelim. Bu kisimda elimizle de yogurabiliriz hamuru. Un miktarini 2 su bardagi kadar dedim ama kolayca kucuk toplar yapilacak bir kivamda olsun hamurumuz. Ona gore unu ayarliyoruz.



Simdi firinimizi 160 dereceye ayarlayip isitmaya basliyoruz. Kurabiye yaparken firinin onceden iyice isinmis olmasi cok onemlidir.
Pudra sekerini bir kaba aliyoruz. Hamurumuzdan kucuk birer ceviz buyuklugunde toplar yapiyoruz ve her bir topu tek tek pudra sekerine buluyoruz. Sonra yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz. Dizerken biraz aralikli dizelim cunku kurabiyeler piserken biraz yayilacak. Ne buyuklukte yaptiginiza bagli olarak sayisi degisebilir ama yaklasik 20-25 tane kurabiye cikiyor bu olcuden.



Kurabiyelerimizi onceden isinmis firinda 10-13 dakika kadar pisiriyoruz. Cok kizarmasini istemiyoruz. Firindan aldigimiz kurabiyeler iyice soguyana dek bekliyoruz ve oyle servis ediyoruz. Kalan kurabiyeleri hava gecirmeyen bir kapta sakliyoruz.


Nedense catlak kurabiyeleri cok seviyorum. Daha denemek istedigim bir suru catlak kurabiye tarifi var. Denedikce ekleyecegim insallah tarifleri:)

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...