SARIMSAKLI EKMEK VE SUTLU ISPANAK CORBASI
Sarimsakli ekmegi cocuklarim cok seviyorlar. Ne zaman pizza yesek sarimsakli ekmek de olsun isterler yaninda mesela. Bu sefer evde bayatlamaya baslayan bir ekmegimiz vardi. Kizim aldi o ekmegi corbanin yanina sarimsakli ekmek yapti. Cazibesini kaybetmis bayat ekmegimiz bu sekilde 5 dakikada kendini midelerde buldu :)
Daha once bir ispanak corbasi tarifi yazmistim. Bu corbayi daha farkli yaptim. O yuzden bunun da tarifini yazacagim. Sarimsakli ekmek tarifi kizimdan, corbanin tarifi benden.
Ispanak Corbasi Malzemeler
Tavuk suyu
2 tepeleme yemek kasigi un
2 su bardagi dolusu ince kiyilmis ispanak
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi zerdecal
Tuz
Yapilisi
Corba tenceremize zeytinyagi ve tereyagini koyup unu ekliyoruz ve unun kokusu cikana kadar, kahverengilestirmeden, karistira karistira kavuruyoruz. Sogumuz tavuk suyumuzu bir taraftan hizla karistirarak kavrulmus una ekliyoruz. Corba kaynayinca ispanagi katiyoruz. Ispanaklar pistiginde zerdecal ve tuzunu ekleyip arkasindan sutu de corbaya karistiriyoruz. 1-2 tasim kaynattiktan sonra corbayi ocaktan aliyoruz. Dilerseniz tereyaginda pul biber yakip uzerine gezdirebilirsiniz.
Sarimsakli Ekmek Malzemeler
1 bayat ekmek
6-7 dis sarimsak
1 tutam kekik
1 cay kasigi kuru maydonoz veya 6-7 dal cok ince kiyilmis taze maydonoz
Kasar peyniri rendesi
2 yemek kasigi tereyagi
2-3 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz
Yapilisi
Firinimizi 180 derecede isitmaya basliyoruz. Tereyagini eritiyoruz. Zeytinyagiyla karistiriyoruz. Icine azicik tuzda iyice ezilmis sarimsaklari ekliyoruz. 1 dakika kadar sarimsaklari yagda kavuruyoruz. Sarimsaklarin renkleri degismesin. Atesten alip kekik ve maydonozu ekliyoruz. Ekmegi uzunlamasina ikiye boluyoruz. Uzerine bicakla cizikler atiyoruz. Fircayla ekmeklerin uzerlerini azicik zeytinyagliyoruz. 180 dereceye isitilmis firina ekmekleri suruyoruz. Turbo ayarda 3-4 dakika pisiriyoruz. Firindan cikariyoruz ve hazirladigimiz sarimsakli karisimi ekmeklerin uzerine guzelce yayiyoruz. Peynir rendesini de esit bir sekilde serpistirip tekrar firina suruyoruz. 2-3 dakika peynir eriyene kadar tutup firindan aliyoruz. Dilimlere kesip sicak sicak servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder