Tavuk corbasini binbir turlu yapabilirsiniz. Ama ben en cok bu halini seviyorum. Annecigim boyle yapar, ben de ondan ogrendigim gibi senelerdir bu sekilde yapiyorum. Icinde yogurt oldugu icin tam bizim damak tadimiza uygun, tam bir Turk corbasi diye dusunuyorum. Az bir malzemeyle, cabucak, pratik yapilabilen bir corba ve bence cok cok da lezzetli. Hadi o zaman tarife geceyim.
Malzemeler
2 tavuk budu ya da corbalik buzluga ayirdiginiz tavuk parcalari
1 defne yapragi
1 tatli kasigi tuz
2 litre su
1/2 su bardagi pirinc
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi kuru nane
1 cay kasigi pul biber
Terbiyesi Icin:
1 su bardagi yogurt
1 yumurta
2 tepeleme yemek kasigi un
Yapilisi
1. Once corba tenceremize tavugu, 2 lt. suyu, tuzu ve 1 adet defne yapragini koyup tavuk yumusacik pisene dek, tavugumuzu hasliyoruz.
2. Tavuk haslaninca tavuklari sogumasi icin bir tabaga cikariyoruz.
3. Tavuk suyumuzu ince delikli tel bir suzgecten suzuyoruz ve corba tenceremize aliyoruz.
4. Haslanmis tavugu didikliyoruz ve tavuk suyumuzun icine ekliyoruz.
5. Yarim su bardagi pirinci de tavuk suyumuza ekliyoruz ve pirincler pisene kadar, yaklasik 10 dk. kaynatiyoruz.
6. Terbiye icin gerekli malzemeleri derince bir kasede catal veya cirpma teliyle puruzsuz olana dek cirpiyoruz.
7. Corbanin suyundan birkac kasik terbiyeye ekleyip terbiyeyi kesilmemesi icin ilitiyoruz ve corbayi hizli hizli karistirarak ilistirdigimiz terbiyeyi corbaya ekliyoruz. Kaynayana kadar devamli karistiriyoruz.
8. Eger corba cok koyuysa bir miktar kaynar suyla corbayi acabiliriz.
9. 10 dk kadar daha corbamizi kisik ateste kaynatip ocagi kapatiyoruz.
10. Kucuk bir tavaya 3-4 yemek kasigi zeytinyagi, 1 tatli kasigi kuru nane ve dilerseniz 1 cay kasigi pul biber ekleyip naneyi hafif yakiyoruz ve corbamiza ekliyoruz.
Dilerseniz naneli yaginizi corbanin icine katmak yerine herkesin tabagina da gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder