LINZER KURABIYE - LINZER COOKIES


Orjinal olarak Avusturya'da ortaya cikmis bu kurabiyeler, iki kurabiyenin arasina recel surerek sandvic seklinde kapatilmasi ile elde ediliyor. Genellikle icinde badem tozu iceriyor ama ceviz ile yapilanina da rastlamak mumkun. Benimkiler kalp seklindeki kalip ile kesildi ama istediginiz sekilde yapmaniz mumkun. Tek yapmaniz gereken kurabiyelerin yarisinin ortasinda dilediginiz sekildeki kucuk bir kalip ile bir pencere acmak, araya sureceginiz receli gormek icin:) Biz bir gun beklemis halini daha cok sevdik.


2 su bardagi un

2/3 su bardagi un gibi cekilmis kabuksuz badem - robotta cok ince cekilmis olacak

1 cay kasigi toz tarcin

225 gram oda sicakliginda yumusatilmis tereyagi

2/3 su bardagi seker

1 yumurta

Vanilya

Yarim kavanoz istediginiz bir recel turu - robotta pure haline getirilmis - ben cilek receli kullandim

Dilerseniz uzerine serpmek icin pudra sekeri

Kucuk bir kasede un, badem tozu ve tarcini karistirin. Buyuk bir kasede tereyagini ve sekeri krema haline gelene dek mikserle cirpin. Yumurta ve vanilyayi ekleyip tekrar cirpin. Unlu karisimi ekleyip tum malzeme karisana dek cirpin. Bu asamada fazla karistirmamak gerekiyor. Tum malzeme acilacak bir hamur kivamina gelince, hamuru ikiye bolun. Her bir hamur parcasini uzerine bastirip duzlestirerek yaklasik 3 cm. kalinliginda yuvarlak bir tabak sekline getirin ve plastik strec film ile sikica sararak buzdolabina koyun. Buzdolabinda en az 2 saat beklettikten sonra hamurlardan birini cikarin. Digeri buzdolabinda kalsin. Cikardiginiz hamuru un serpilmis tezgahin uzerinde 3-4 mm. kalinliginda merdane ile acin. Hangi kurabiye kesme kalibini kullaniyorsaniz, onunla tum hamurdan bu sekli kesin. Kestiginiz kurabiyelerin yarisini oldugu gibi birakin. Diger yarisinin ortasina istediginiz sekilde kucuk bir kalipla pencerelerinizi kesin. Tum kurabiyeleri yagli kagit serilmis tepsinize dizin. Diger hamur ile de ayni islemleri tekrarlayin. Kurabiyeleri onceden 175 dereceye isitilmis firinda kenarlardan hafif rengi degismeye baslayana kadar pisirin. Cok kizarmamasina ozen gosterin. Pisen kurabiyeleri hemen firindan cikarip tel uzerine alarak iyice sogumalarini bekliyoruz. Sogumuz pencereli kurabiyelerin uzerlerine pudra sekeri serpiyoruz. Penceresiz kurabiyelerin alt kisimlarini cevirip (tepsiye degen taraflari) pure haline getirdigimiz recelden ortalarina suruyoruz ve bir pencereli kurabiye ile sandvic seklinde uzerini kapatiyoruz. Dilerseniz pudra sekeri serpmek yerine cok az meyve suyu ile islatip, renklendirilmis seker serperek de susleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

10 yorum:

merve dedi ki...

>ablacığım ellerine sağlık çok şeker gözüküyorlar

betul dedi ki...

>harika ellerine saglik. annem kurabiye seklinde tabi biraz daha ince yapar öyle birbirine yapistirirdi. cocuklugumda cok sIk yedigim bir kurabiyeydi.bu sekilde cok daha güzel gözüküyor. hazir gibi ayni. güzel bir kutunun icinde kurdelenip ev ziyaretleri hasta ziyaretlerine cok makbule gecer eminim

Betul Teyze dedi ki...

>eline sağlık cnm ali ihsan beyden sipariş aldım bakalım notum kaç olacak??? :))

yemekbiraşk dedi ki...

>kurabiyeler nefis olmuşeline sağlıksevgiler..

Her Gune Bir Guzellik dedi ki...

>Mervem sen daha sekersin:)

Her Gune Bir Guzellik dedi ki...

>Betulcum, tesekkur ederim. Aslinda daha ince de yapilabilir ama biraz kirilma riski var o yuzden ben biraz daha kalinca yaptim. Gercekten hediyelik yapilabilecek bir kurabiye. Tadi da cok guzel.

Her Gune Bir Guzellik dedi ki...

>Betulum sen benden daha guzel yaparsin. Notun belli simdiden:)

Her Gune Bir Guzellik dedi ki...

>Yemek bir ask:) Begenmene sevindim. Tesekkurler...

derya dedi ki...

>Güldencim merhaba mutlu pazarlar kurabiyeler harika ellerine sağlık bende beklerim sımsıcak sevgiler.

hergunebirguzellik dedi ki...

Derya tesekkur ederim. Yine beklerim:) Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...