Oraletli tatli kucuklugumden hatirladigim tatlilardan biri. Ama cok sevmeme ragmen uzun yillardir yapmadigim bir tatliydi. Cok sevdigim bir arkadasimda tadinca eski anilarim canlandi ve arkadasimdan tarifini aldim:) Aslinda cok basit bir tatli ama o altinin tatli sutlu pudingi ile ona tam zit jolemsi eksimsi, portakalli ustunun olusturdugu tezat-uyum cok hosuma gidiyor. Adindan da anlasilacagi uzere ust katman portakalli oraletten yapiliyor ama ben evdeki portakallari sikarak hazirladigim ev yapimi portakal suyu ile yaptim. Hazir portakal suyu ile de yapilabilir. Malzemeleri de oldukca basit.
Alt Katman Icin
1 su bardagi nisasta
5 su bardagi sut
1 su bardagi seker
Bunlarin tumunu bir tencerede cirpma teli ile iyice cirpip orta ateste kaynayana kadar devamli karistirarak pisiriyoruz ve 3 litrelik dikdortgen borcama dokuyoruz.
Orta Katman Icin
Bir sira olacak sekilde biskuvi dizerek sutlu katmanin uzerini tamamen kapatiyoruz.
Ust Katman Icin
1 su bardagi nisasta
5 su bardagi portakal suyu veya portakalli oralet
Bir tencerede yine cirpma teli ile iyice cirparak orta ateste kaynayana kadar pisiriyoruz. En uste dokuyoruz.
Suslemek icin en uste dovulmus ceviz veya findik serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!
13 yorum:
>bende yıllar öncesine gittim.ellerinize sağlık nefis olmuş.
>ben hatırlamıyorum???neyse tadına bkınca hatırlarım belki üst kata şeker koymuyo musun hiç???
>ORALETİ KAŞIK KAŞIK YEMESİNE BAYILIRDIM.....TATLI GÜZEL GÖRÜNÜYOR ÖZELLEİKLE RENGİ..ELLERİNE SAĞLIK...
>Nefis görünüyor.. elelrinize sağlık.. görüntü çok çekici.
>umutlu hayat, ceylan cok tesekkur ederim. Begendiginize sevindim.
>Betul'um nasil hatirlamazsin? Hayret.. Neyse yap bakalim bir begenecek misin. Uste seker hic koymuyorum ama cok eksi portakaldan yaptiysan koyabilirsin birazcik. Oraletle ya da hazir portakal suyuyla yaparsan hic gerek yok.
>Deli Anne, cok tesekkurler. Sizin blogunuzu ilk kez ziyaret ettim yorumu gorunce. Yazis tarziniza bayildim. Cok eglenceli:) Sevgiler...
>Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Saygılarımla.
>Bloga ve pastalara bayıldım :) Ellerinize & kollarınıza sağlık. Bundan sonra çocuklar el verdiği müddetçe takipçinizim.İzmirden kucak dolusu sevgiler...
>Gulden, fotoğraf harika görünüyor.Bir gün mutlaka deneyeceğim inşallah.Selam ve sevgiler.
>Fuat Bey tesekkur ederim.Calisan Anne, ben de sizin pastalariniza bayildim. Her zaman beklerim:)Gezginay, cok hafif ve yapimi da cok pratik bir tatli. Denemeni tavsiye ederim.Sevgiler...
çok lezzetli ve hafif bir tatlıya bneziyor ellerinize sağlık....
Cok tesekkurler. Dener ve begenirsiniz insallah.
Yorum Gönder