Bu aralar eskisine gore biraz daha fazla balik yemeye basladik. Baligi kofte seklinde tuketmeye baslamis olmamizin da etkisi var sanirim bunda:) Evde zaten herkes baligi cok seviyor. Ben cok fazla aramasam da yine de olunca severek yiyorum. Cocuklar ve esimse her gun balik yeseler bikmazlar herhalde. Ben Turkiye'deyken hamsiyi cok severdim. Burada bulmak cok cok zor oldugu icin tadini bile unutacagiz neredeyse. En kolay bulabildigimiz baliklar somon ve tilapia oldugu icin en cok onlar pisiyor evde. Alabalik da kolay bulabildigimiz baliklar arasinda. Costco ve Sam's Club gibi uyelikle alisveris yapilabilen, biraz daha buyuk paketlerde, daha uygun fiyatlara yiyecek alabildigimiz yerlerde baliklar cok daha taze oluyor. Ben donmus, buzlukta uzun sure beklemis balik sevmedigimden genelde balik pisirmeye karar verdiysek, ayni gun alip hemen pisiriyoruz. Tilapia hangi balik oluyor diye soyle bir arastirdim internette ve tatli su cipurasi oldugunu ogrendim:) Baliktan anlayanlar daha iyi bilir tabi. Bu kofteyi tilapia ile yaptim ama fileto edilmis, tamamen kilciklarindan temizlenmis, derisiz her balikla ayni sekilde kofte yapilabilir diye dusunuyorum. Daha once de somon koftesi yapmis ve cok begenmistik. Artik elimize gecen her balikla kofte yapariz bir sure:) Somon koftesi ile tilapia koftesinin tarifinde ufak tefek farkliliklar var. Biz her ikisini de cok begenerek yedik. Tilapia koftesinin yapimi su sekilde: (Bu miktarlardan 16 adet kofte cikti).
750 gram tilapia - kup kup dogranmis
6-7 dal yesil sogan - iri iri dogranmis
1 yemek kasigi mayonez - mayonez kullanmayanlardansaniz 1-2 kasik sivi yag da kullanabilirsiniz mayonez yerine
2 tepeleme dolu yemek kasigi ekmek kirintisi ya da 2 buyuk dilim ekmek
1 yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Tavada kizartmak icin sivi yag
Tum malzemeleri mutfak robotundan geciriyoruz. Cok pure gibi olmamasina dikkat ediyoruz. Biraz iri parcalar kalabilir, hic sakincasi yok. Sonra elimizle istedigimiz buyuklukte kofteler yapiyoruz ve biraz sivi yag konmus teflon tavada onunu arkasini guzelce kizartip servis yapiyoruz.
Afiyet olsun!
4 yorum:
Somon koftesini de gorunc gozum kalmisti, evde tilapia varken bun bir deneyeyim bari.firinda da yapilir ne dersin?
Lamacim aynisi benim de aklima geldi ama denemedim. Denersen sonucu bana da bildir. Simdiden afiyet olsun!
cnm eline sağlık bizimki de çok seviyo balığı gerçi ben evde pek yapmadım ama en kısa zamanda bunu bir deneyeceğim inşaallah...
Yap annesi oglusuma. Yesin benim boncugum. Teyzesi de onu yesin:)
Yorum Gönder