Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi un
1 su bardagi irmik
1 su bardagi rendelenmis beyaz peynir
Yarim kilo ispanak, yikanmis, dogranmis
1 buyuk kuru sogan, ince dogranmis
1 cay kasigi karbonat
1 cay kasigi kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Uzerine serpmek icin susam ve corek otu
Yapilisi
Tum malzemeleri buyukce bir karistirma kabina alip, bir tahta kasikla ya da elimizle:) iyice karistiriyoruz. Yaglanmis dikdortgen borcama karisimi dokuyoruz. Benim kullandigim borcam 23cm x 33cm olculerinde. En uste susam ve corek otu serpiyoruz. Onceden 180 dereceye isitilmis firinda, yaklasik 35 dakika ya da uzeri nar gibi kizarana dek pisiriyoruz. Yarim saat kadar dinlendirdikten sonra dilimlere kesip servis yapiyoruz.
Afiyet olsun!
8 yorum:
Böyle kekler ne güzel oluyor gerçekten. Kahvaltıya, çay saatine, hatta öğle veya akşam yemeğine bile gider.
Süper!
Tuzlu keklere bayılıyorum!! Nefis görünüyor :)
Ellerinize, gönlünüze sağlık ..
Kalbi selamlarımla
Sagolasin Seymacim. Ziyaretin icin de ayrica tesekkurler. Sevgiler...
Haklisin Tijencim, herseye yakisiyor bu tuzlu kekler. Ben de cok seviyorum; hem tadini hem pratikligini.
ellerine sağlık ablacım dün yaptıklarının resimleri yok mu ???
Geliyoorr!:)
ıspanaklı kekin harika olmuş ellerine sağlık.içindeki irmik ayrı bir lezzet veriyor.sevgilerimle,hoşçakal.
Cok tesekkur ederim Nazmiyecim. Tarifin cok guzel gercekten. Dedigin gibi irmik cok hos oluyor bu kekin icinde. Sevgiler...
Yorum Gönder