Cok zaman once, teyzem Adapazari'nda yasarken onu ziyarete gittigimizde yapmisti bize akitmayi. Ilk o zaman gormustum. O yuzden ben Adapazari'na ait diye biliyorum ama sanirim degisik yorelerin degisik akitma isimli yemekleri var. Bu akitma aslinda krepe benziyor ama icinde yumurta yok. Malzemeleri cok basit. Krepin yerlisi yani:) Ben kahvalti icin yapiyorum ve icine domates, salatalik, yumurta ne varsa koyup, durum yapip yiyoruz. Iyi bir teflon tavaya ihtiyac var yaparken yapismamasi icin. Tavaniz iyiyse hic yaglamadan yapiliyor. Yapisirsa bir kac damla sicak tavaya yag damlatip oyle de yapabilirsiniz.
Malzemeler
3 su bardagi un
3 su bardagi su
Tuz
Yapilisi
Tum malzemeyi derince bir cirpma kabinda, mikserle, iyice karisana ve topak kalmayana kadar cirpiyoruz. Kivami resimde de goruldugu gibi cok koyu bir ayran kivaminda olacak. Undan una cok farkedebiliyor. O yuzden kivami tutturmak icin un ya da su ilavesi yapmak gerekebilir. Sonra teflon tavayi iyice isitip - orta ile yuksek arasi bir isida - karisimdan bir kepce alip tavaya dokuyoruz. Sonra hizli bir sekilde karisimi tavayi cevirerek, tavanin tabanina esit olarak yayiyoruz. Alti kizarana kadar bekletip, bir spatula ile ters cevirip diger yuzunu de pisiriyoruz. Kalan karisimi da ayni sekilde pisirip bitiriyoruz.
Afiyet olsun!
4 yorum:
ellerine sağlık canım
teyzemlerin belendeki terasında da çok güsel oluyo bu ve teyzemin yaptığı diğer tüm güzellikleri yemesi gelin de inşaallah hep beraber yiyelim....(bu arada teyzemin yerine davet ettim ama teyzoşum mutlu olur eminim:))
Dort gozle bekliyoruz. Hayirlisiyla olur insallah!
ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, normalde daha kalın bir hamur yapıp oklavayla açarak yapardım ben, ama bu daha pratik, haftasonu kesin deneyeceğim.
Tesekkur ederim Dilek. Insallah dener ve memnun kalirsin. Sevgiler...
Yorum Gönder